Σε ρυθμούς Χριστουγέννων η αγορά. Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει Χριστουγέννων. Η Ερμού από το πρωί του Σαββάτου ήταν ασφυχτικά γεμάτη. Οι καταναλωτές ψωνίζουν με μέτρο, απολαμβάνοντας την εορταστική ατμόσφαιρα, μαζί με τα παιδιά τους.

Τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους ξεκίνησαν ήδη οι Αθηναίοι από νωρίς του Σάββατου.

Στολισμένα καταστήματα, γιορτινή μουσική αλλά και προσφορές σε πολλά είδη, αποτέλεσαν τον ιδανικό συνδυασμό για να γεμίσουν τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Το κέντρο της Αθήνα πλημμύρισε από χρώματα, από ήχους και αρώματα …

 Απ’ όλα είναι πλήρη η αγορά για όλους και για όλες . Οι γυναίκες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ για ρούχα ώστε να είναι καλοντυμένες για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα καταστήματα την Κυριακή (23/12) αλλά και την παραμονή (24/12) θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο ως το βράδυ περιμένοντας τους καταναλωτές να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια ποικιλία ειδών αλλά και τιμών. Συγκεκριμένα, την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων η αγορά θα είναι ανοικτή από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

https://www.instagram.com/p/BrtdW6hD8kM/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Σε προτεραιότητα για κάθε νοικοκυριό, εφόσον κάτι περισσέψει από την πληρωμή φόρων και τελών κυκλοφορίας, μπαίνουν οι προμήθειες σε κρέας και οπωροκηπευτικά κι αμέσως μετά έρχονται τα δώρα ,όπου πάλι τίθενται προτεραιότητες, με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο λόγο αφού τέτοιες ημέρες δεν μπορείς να τους στερήσεις τη χαρά του καινούργιου ρούχου ή παπουτσιού και κυρίως του παιγνιδιού.

Στην αγορά τροφίμων υπάρχει επάρκεια σε όλα τα είδη. Στα κρεοπωλεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση.

Για τις νοικοκυρές που δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών υπάρχει η εύκολη λύση του φούρνου ή του ζαχαροπλαστείου όπου μπορούν να βρουν νοστιμότατα μελομακάρονα  προς 9-12 ευρώ το κιλό, κουραμπιέδες από 9-12 ευρώ, χριστόψωμο 8-9 ευρώ, δίπλες και ξεροτήγανα από 12-16 ευρώ.