Σοκολατένια τρουφάκια με Γκανάς κανέλας. Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη κακάο ή άλλη επικάλυψη επιλογής σας. Μια εύκολη συνταγή για μια σοκολατένια γεύση στο ψυγείο μας
Υλικά Για την Γκανάς Κανέλας
- 325ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 3 ξύλα κανέλας
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (40% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (64% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 30ml λικέρ πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 350 γρ. κακάο σε σκόνη
Σοκολατένια τρουφάκια με Γκανάς κανέλας
Παρασκευή συνταγής
Για την Γκανάς Κανέλας
Κόβουμε σε κοµµάτια τα δύο είδη σοκολάτας και τα βάζουμε σε ένα μεσαίο µπολ. Ρίχνουμε σε µεσαία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει βράση.
Όταν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσµα πορτοκαλιού και τα ξύλα κανέλας και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα µε διάφανη μεμβράνη.
Την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου για να αναμειχθούν τα αρώματα.
Στη συνέχεια περνάμε το µείγµα από σινουά και το αδειάζουμε στο µπολ µε τις σοκολάτες.
Ανακατεύομε µε µια μαριζ µέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να ομογενοποιηθεί το µείγµα.
Προσθέτουμε στο µπολ και το λικέρ πορτοκαλιού και το ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας µε την κουτάλα.
Απλώνουμε τη διάφανη μεμβράνη εξωτερικά σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20 x 25 εκ., δημιουργώντας έναν πάτο.
Το τοποθετούμε επάνω σε µια επιφάνεια εργασίας και αδειάζουμε µέσα την Γκανάς.
Ισιώνουμε την επιφάνειά της µε την μαριζ ή το πίσω µέρος ενός κουταλιού και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η Γκανάς.
Την επομένη βγάζουμε τη Γκανάς από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη.
Με ένα αιχμηρό µαχαίρι κόβουμε την Γκανάς κανέλας σε κοµµάτια διαστάσεων 1 x 3 εκ.
Βρέχουμε το µαχαίρι μας µε ζεστό νερό, για να κοπούν ομοιόμορφα τα τρουφάκια.
Αραδιάστε τα τρουφάκια σε µια πιατέλα και βάλτε τη στο ψυγείο για ακόμα 15΄ λεπτά περίπου.
Για την επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα µπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 30΄΄ δεύτερα περίπου.
Αν χρειαστεί επαναλάβετε για ακόμα 15΄΄ δεύτερα περίπου.
Έπειτα αδειάζουμε το κακάο σε ένα μικρό ταψί.
Παρασκευάζουμε τα τρουφάκια
Βγάζουμε την πιατέλα µε τα τρουφάκια από το ψυγείο.
Αλείβουμε τα χέρια σας µε τη λιωμένη σοκολάτα και περνάμε ένα ένα τα τρουφάκια µέχρι να καλυφθούν µε τη σοκολάτα.
Τα ρίχνουμε αμέσως στο ταψί µε το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά µε τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν τα τρουφάκια και µε κακάο.
Στη συνέχεια τα περνάμε από κόσκινο, να φύγει η περιττή ποσότητα κακάο και σερβίρουμε.