Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ δε θα έχει παρουσιαστή, καθώς η Ακαδημία δεν έχει βρει κανέναν πρόθυμο να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Οι παραγωγοί της βραδιάς θα επιλέξουν μια σειρά από ονόματα πρώτου μεγέθους, τα οποία θα παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία.

Αρχικά, η παρουσίαση είχε προταθεί γίνει στον Αμερικανό κωμικό, Κέβιν Χαρτ, ο οποίος είχε αποδεχτεί και ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος αφού όπως ανέφερε ήταν γι’ αυτόν «η δουλειά των ονείρων του». Αργότερα, όμως, δημιουργήθηκε πρόβλημα, καθώς το κοινό ανακάλυψε μια πληθώρα tweets του που θεωρήθηκαν ομοφοβικά. Ο Χαρτ θα είχε επανέλθει εάν είχε ζητήσει συγνώμη για τα ομοφοβικά αστεία του και του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει, στη συνέντευξη που έδωσε στην Έλεν ΝτεΤζένερις. Ο κωμικός αρνήθηκε να απολογηθεί και αποσύρθηκε από τον ρόλο του παρουσιαστή. Φυσικά, δεν αποκλείεται η Ακαδημία να βρει κάποιον που θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, μέσα στον επόμενο μήνα, αλλά τα περισσότερα δημοσιεύματα, αναφέρουν πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί πολλή δουλειά, ενώ η αμοιβή που δίνεται στον παρουσιαστή είναι ελάχιστη. Αυτή τη στιγμή, οι παραγωγοί «τρέχουν», καθώς είναι δύσκολο να μοντάρουν ένα θέαμα με τόσους διαφορετικούς παρουσιαστές, την ώρα που όλος ο πλανήτης το έχει συνηθίσει αλλιώς. Εάν, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν βρεθεί τελικά παρουσιαστής, φαίνεται ότι η φετινή τελετή θα επικεντρωθεί στο μουσικό κομμάτι της, κυρίως λόγω της παρουσίας σε αυτό ονομάτων, όπως η Lady Gaga, η Ντόλι Πάρτον και ο Κέντρικ Λαμάρ.

Παρότι η Ακαδημία αναζητά επί εβδομάδες τώρα μια λύση, δεν την έχει βρει. Κι έτσι, για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ φαίνεται ότι δεν θα έχει έναν κεντρικό παρουσιαστή. Οι παραγωγοί της βραδιάς θα επιλέξουν μια σειρά από ονόματα πρώτου μεγέθους, τα οποία θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές κατηγορίες, κάτι που συνέβη μόνο μια φορά πριν από περίπου 30 χρόνια.

Εδώ να σημειωθεί ότι η Ακαδημία πριν πάρει την τελική απόφαση να μείνει «ακέφαλη» η θέση απευθύνθηκε σε πολλούς διάσημους σταρ και όλοι είπαν «όχι». Ανάμεσά τους, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χιού Τζάκμαν, η Έμιλυ Μπλαντ, ο Στιβ Χάρβεϊ, ο Ρομπ Λόου, η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζον Λέτζεντ. Το γιατί, το απάντησε ο τελευταίος όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Είναι μια δουλειά που δεν λέει ευχαριστώ. Νομίζω ότι κανείς ποτέ δεν βγήκε κερδισμένος από την παρουσίαση των Όσκαρ», είπε.

Ίσως βέβαια το γεγονός ότι η αμοιβή για την παρουσίαση της βραδιάς – που αφορά μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων – είναι μόλις 21.000 δολάρια, να παίζει κι αυτό το ρόλο του.