Τένιας Μακρή | Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά μας;« Εκείνο που βιώνουν τα παιδιά σήμερα ως πρόβλημα είναι το ζοφερό κλίμα που υπάρχει στις οικογένειες τους.

Βλέπουν τον πατέρα τους και τη μητέρα τους να περνούν πολύ δύσκολα εξαιτίας των σημερινών συνθηκών που αντιμετωπίζουν. Και οι γονείς χωρίς να το καταλαβαίνουν μεταφέρουν όλα τους τα προβλήματα ανάγλυφα στα παιδιά τους .

Αυτά μη έχοντας τη δυνατότητα, λόγω της περιορισμένης εμπειρίας της ζωής, να δούνε τι μπορεί να συμβεί. Δέχονται ένα μεγάλο πλήγμα το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Τους κόβεται δηλαδή το όραμα. Δεν έχουν ένα όραμα για τη ζωή τους άρα λοιπόν συμβουλή προς τους γονείς είναι η οικονομική κατάσταση και οι δυσκολίες που περνάνε να τις αντιμετωπίζουν μόνοι τους .

Πρέπει να κωπηλατήσουν και να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους. Αν γίνετε, μαζί με την συνεργασία άλλων ατόμων χωρίς να προβληματίζουν τα παιδιά τους.
Σε αυτά πρέπει να εμπνέουν την προσπάθεια μέσα από την αλλαγή. Να τους κάνουν κοινωνούς των δυσκολιών που έρχονται.

Να ζητάνε τη συνεργασία και την κατανόηση τους. Έτσι ώστε να αντιληφτούν ότι η εποχή έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτή που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα.

Να συνεργαστούν, να είναι πάρα πολύ ειλικρινείς αλλά μέχρι το σημείο που τα παιδιά μπορούν να το καταλάβουν.

Μην τα επιβαρύνουν περισσότερο από ότι μπορούν να καταλάβουν και να μην τα ωθήσουν στην διαδικασία να κάνουν τις δικές τους μυθοπλασίες και αυτές να είναι σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα.

Τένιας Μακρή | Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά μας

Οι γονείς οφείλουν να λένε την αλήθεια στα παιδιά τους αλλά χωρίς να είναι κινδυνολόγοι.

Να δείξουν στα παιδιά τους ότι όταν έχουμε εποχές μεγάλων αλλαγών χρειάζεται συσπείρωση, αλληλεγγύη και να ακούμε ο ένας τον άλλο .

Εκείνο που θα βγει τελικά από την όλη κατάσταση και την πρόκληση που δεχόμαστε όλοι είναι να αρχίσουμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια , να μιλάμε, να αγγιζόμαστε και να νιώθουμε τη ζέστη που αποπέμπει ο άνθρωπος.»