Θηλασμός : Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού. Ναι στον Θηλασμό ! 

Έχει επισημανθεί ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή και έχουν λιγότερες αλλεργίες. Αυτός είναι ένας λόγος που οι μητέρες αποφασίζουν να θηλάσουν για το καλό του μωρού τους. Ο θηλασμός, ωφελεί και τη μητέρα και γενικά προσφέρει την καλύτερη αρχή για κείνη και το μωρό της.

Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το μητρικό γάλα είναι η μόνη τροφή που χρειάζεται ένα μωρό για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά. Ένα νεογέννητο υγιές μωρό δε χρειάζεται να πάρει καμιά άλλη τροφή μέχρι το μέσον του πρώτου χρόνου της ζωής του.

  1. Ο θηλασμός είναι μια εκπληκτική και ανεπανάληπτη εμπειρία αφού φέρνει πολύ κοντά μητέρα και μωρό με ένα δέσιμο μοναδικό.
  2. Το μωρό δέχεται ευκολότερα το μητρικό γάλα το οποίο είναι και πιο εύπεπτο και πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες.
  3. Με το θηλασμό τα μωράκια αποκτούν τα αντισώματα της μητέρας τους και γίνονται λιγότερο επιρρεπείς σε αρρώστιες και κρυολογήματα.
  4. Ο θηλασμός βοηθάει τις συσπάσεις της μήτρα και επιπλέον τη λεχώνα να ανακτήσει γρηγορότερα την προηγούμενη σιλουέτα της. Αυτό συμβαίνει γιατί το λίπος που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετατρέπεται σε ενέργεια για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.
  5. Το μητρικό γάλα μας γλιτώνει από την διαδικασία της προετοιμασίας που είναι πολύ βάρβαρη όταν γίνεται μέσα στα άγρια ​​μεσάνυχτα με το μωράκι να διαμαρτύρεται και να ξυπνάει τους γείτονες.
  6. Το μητρικό είναι πάντα στην σωστή θερμοκρασία.
  7. Το μητρικό γάλα είναι πάντα διαθέσιμο και δεν πρόκειται να ξεμείνουμε ή να ανησυχούμε για προμήθειες.
  8. Επιπλέον είναι κάτι που μας προσφέρει η φύση με … μηδενικό κόστος!

Θηλασμός : Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού

Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στο θηλασμό … λέμε ναι στη σωματική επαφή μητέρας και μωρού και γλιτώνουμε από κόπο και έξοδα !!!