Το Savoir Vivre του γάμου. Γίνε η πιο αξιοπρεπής καλεσμένη! Για να γίνεις η πιο αξιόλογη καλεσμένη σε έναν γάμο, δεν χρειάζεται να μπεις σε ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να ακολουθήσεις ορισμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς (savoir vivre). Να είσαι σίγουρη πως το ζευγάρι θα σε ευχαριστεί με όλη του την καρδιά.

Το Savoir Vivre του γάμου

Savoir Vivre 1:

Καταρχάς, μην φορέσεις άσπρα! Άσπρο είναι το νυφικό της νύφης. Οπότε είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτό το χρώμα, αν δεν θέλεις να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί της. Ξέρω πολλές γυναίκες το επιλέγουν ειδικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινό γάμο στην παραλία. Ειδικά όμως αν είσαι πεθερά της νύφης, μην τον προτιμήσεις αν δε θέλεις να κατηγορηθείς ότι δε θες αυτό το γάμο!

Savoir Vivre 2:

Μη φορέσεις πολύ στενά ή αποκαλυπτικά ρούχα. Η καλεσμένη με πολύ αποκαλυπτικά και στενά ρούχα δίνει δικαιώματα για αρνητικό σχολιασμό και μάλιστα όχι αδικαιολόγητα αφού είναι σαν να φωνάζει από μακριά για προσοχή. Για το λόγο αυτό πρόσεξε το ντύσιμό σου να είναι άνετο και κομψό και φυσικά όχι ατημέλητο.

Savoir Vivre 3:

Αρκετά με τις φωτογραφίες! Το ζευγάρι που παντρεύεται έχει προσλάβει τον καλύτερο φωτογράφο που μπορούσε και έχει αναθέσει σε αυτόν να βγάζει τις φωτογραφίες που ο ίδιος κρίνει απαραίτητο. Το να δυσκολεύεις το έργο του δεν είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή.

Savoir Vivre 4:

Όχι στη χρήση των social media χωρίς την έγκριση του ζευγαριού. Μπορεί να είσαι social media addict. Το να προσθέσεις όμως στις σελίδες του Facebook φωτογραφίες από το ζευγάρι χωρίς προηγουμένως να πάρεις την έγκρισή του, είναι πιθανό να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Η νύφη θα κρίνει μόνη της αν θέλει να δημοσιοποιήσει και ποιες φωτογραφίες από την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της και το λιγότερο που θέλει είναι να δει φωτογραφίες της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Savoir Vivre 5:

Μακριά από ιστορίες από το παρελθόν! Βρίσκεσαι με τους φίλους σου που μόλις παντρεύτηκαν και το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι να αρχίσεις να διηγείσαι ιστορίες από το παρελθόν. Συγκρατήσου!! Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθουν όλοι ιστορίες για πρώην σχέσεις και ξεσαλώματα.

Savoir Vivre 6:

Και δε χτυπάει το τηλέφωνο !!! Εάν το κινητό σου χτυπάει ασταμάτητα, θα πρέπει την ώρα του μυστηρίου να το αποχωριστείς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγένεια για το ζευγάρι που παντρεύεται αλλά και για τον παπά να ακούν τον ήχο από το κινητό κάποιου από τους καλεσμένους. Ακόμα χειρότερα να δυσκολεύεται η τέλεση της τελετής επειδή κάποιος θέλει να μιλήσει στο κινητό του.

Savoir Vivre 7:

Μην αφήσεις το δώρο για τελευταία στιγμή. Αν έχεις τη δυνατότητα δώσε το δώρο του γάμου στο ζευγάρι νωρίτερα από την ημέρα του γάμου του, στο κρεβάτι για παράδειγμα. Μην περιμένεις την ημέρα του γάμου να περιφέρεσαι ψάχνοντας πού να το αφήσεις ή προσπαθώντας να δώσεις το φακελάκι με τα χρήματα στο γαμπρό την ώρα που τον βλέπουν όλοι. Σίγουρα κάποιο στενό πρόσωπο έχει οριστεί υπεύθυνος  για την παραλαβή γιατί όμως να μην κάνεις λίγο πιο εύκολα τα πράγματα;

Savoir Vivre 8:

Οι ημερομηνίες είναι για να τηρούνται. Αν είσαι καλεσμένη στη δεξίωση μην αγνοήσεις την τελική μέρα που σου έχει δώσει το ζευγάρι για το αν θα παραβρεθείς . Το ζευγάρι πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις και ρυθμίσεις με την αίθουσα δεξίωσης.

Savoir Vivre 9:

Τέλος, μη ξεχάσεις να φορέσεις το πιο όμορφο χαμόγελό σου δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χαρά και την ευγνωμοσύνη στο ζευγάρι που σε κάλεσε στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής του!