Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή. Τα πιο αφράτα και φουσκωτά Πασχαλινά τσουρέκια που έχετε φτιάξει είναι αυτά. Φανταστική συνταγή βήμα βήμα. Για σίγουρη επιτυχία!
Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή
Υλικά
- 2 κιλά αλεύρι σκληρό
- 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
- 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
- το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
- 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
- κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
- σουσάμι
Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή
Παρασκευή
- Σε λεκάνη χτυπούμε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτό.
- Στο ζεσταμένο γάλα λιώνουμε τη μαγιά και την προσθέτουμε το στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι.
- Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και την σκεπάζουμε με πετσέτα ή κουβέρτα.
- Την αφήνουμε μες στο φούρνο που έχουμε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου.
- Πλάθουμε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν ή πλεξίδες.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, ξανά σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη.
- Τα αλείβουμε με το αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν