Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή. Τα πιο αφράτα και φουσκωτά Πασχαλινά τσουρέκια που έχετε φτιάξει είναι αυτά. Φανταστική συνταγή βήμα βήμα. Για σίγουρη επιτυχία!

Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • 500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
  • σουσάμι

Τσουρέκι Αφράτο – Πασχαλινή συνταγή

Παρασκευή

  1. Σε λεκάνη χτυπούμε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτό.
  2. Στο ζεσταμένο γάλα λιώνουμε τη μαγιά και την προσθέτουμε το στη λεκάνη.
  3. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι.
  6. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και την σκεπάζουμε με πετσέτα ή κουβέρτα.
  7. Την αφήνουμε μες στο φούρνο που έχουμε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου.
  8. Πλάθουμε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν  ή πλεξίδες.
  9. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, ξανά σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη.
  10. Τα αλείβουμε με το αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Ψήνουμε  τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν