Βέρα γάμου, η σημασία της. Ο κύκλος που σχηματίζει η βέρα συμβολίζει την αιώνια αγάπη! Είναι η ένωση δύο ημίσεων για να δημιουργηθεί ένα τέλειο σύνολο. Αυτό να το θυμάστε όταν θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες σχέδια και χρώματα χρυσού.

Στην αρχαιότητα οι βέρες φοριόταν στο τρίτο δάχτυλο επειδή πίστευαν ότι από εκεί ξεκινούσε μία φλέβα που οδηγούσε στην καρδιά. Οι πρώτοι που άρχισαν να φορούν βέρες ήταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι και ξεκίνησαν την παράδοση της βέρας. Η βέρα για αυτούς ήταν ένα σύμβολο ατελείωτης αγάπης, καθώς το σχήμα του δαχτυλιδιού δεν έχει αρχή ούτε τέλος, όπως ακριβώς και η αγάπη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να αποφασίσει να παντρευτεί.

Στην πορεία, η βέρα άρχισε να φτιάχνεται από χρυσάφι, το οποίο αντιπροσώπευε την αγνότητα. Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα στην Αγγλία, τα ζευγάρια φορούσαν τη βέρα στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού, και όχι στο δεξί όπως σήμερα, καθώς πίστευαν πως οι φλέβες του αριστερού χεριού οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά. Έτσι, φορώντας το δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο, το ζευγάρι ένωνε τις καρδιές του σε μία.

Βέρα γάμου, η σημασία της

Η τοποθέτηση της βέρας στο δάχτυλο των νεονύμφων σημαίνει ότι ο ένας παραδίδει τον εαυτό του στον άλλο. Σύμφωνα με την παράδοση στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού είναι σκαλισμένα τα ονόματα του ζευγαριού και η ημερομηνία του γάμου.

Σήμερα πολλά ζευγάρια χαράζουν μηνύματα αγάπης ή λέξεις δικής τους προσωπικής σημασίας.

Είναι το πιο όμορφο δαχτυλίδι που θα φορέσει ποτέ μια γυναίκα, ακόμα και αν είναι το πιο απλό και διακριτικό που έχει φτιαχτεί ποτέ. Η βέρα δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένη με πολύτιμες πέτρες, ούτε να είναι σχεδιασμένη με πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο. Και μόνο το γεγονός πως συμβολίζει την αιώνια ένωση δύο ανθρώπων και την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, είναι αρκετό για να την κάνει το πιο σημαντικό και αγαπημένο δαχτυλίδι κάθε γυναίκας. Πέρα από την γνωστή σημασία της, όμως, λίγοι ξέρουν την πραγματική ιστορία της βέρας και τον λόγο που επιλέχθηκε ως το κατ’ εξοχήν γαμήλιο κόσμημα.