Βέρες γάμου, Συμβολισμός. Το πιο όμορφο δακτυλίδι στα χέρια μιας γυναίκας, ανεξάρτητα από τη χρηματική του αξία καθώς και το σχεδιασμό του. Και αυτό γιατί, η βέρα κρύβει μέσα της ένα βαθύ συμβολισμό που όλες οι ρομαντικές καρδιές έχουμε ανάγκη να νιώθουμε. Ας δούμε λοιπόν τί συμβολίζει.

Οι βέρες που ανταλλάζουμε με το σύντροφό μας είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε ένα γάμο. Είναι η ένδειξη ότι πλέον είμαστε ένα μαζί του χωρίς αρχή και τέλος εξού και το κυκλικό τους σχήμα.

Προτού φορέσουμε στα δάκτυλά μας τις βέρες, τις ευλογεί ο ιερέας πάνω στο ευαγγέλιο, κάνει πάνω από τα κεφάλια μας το σημείο του σταυρού εναλλάξ και στη συνέχεια μας τις φοράει στο δάκτυλο του δεξιού μας χεριού.

Οι κουμπάροι με τη σειρά τους, ανταλλάζουν τρεις φορές τις βέρες μεταξύ τους. Κάτι που συμβολίζει την εξάρτηση που θα νιώθει το ζευγάρι μεταξύ του αλλά και την αγάπη και την δέσμευση εφόρου ζωής.

Οι βέρες γάμου φοριούνται κατά κανόνα στο τέταρτο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Καθώς υπάρχει μια παράδοση ότι το συγκεκριμένο δάχτυλο είναι το δάχτυλο της καρδιάς. Το δάχτυλο δηλαδή που έχει σαν κατάληξή του την καρδιά, την πηγή των συναισθημάτων. Επίσης κατά τους ανατολικοευρωπαίους και τους χριστιανούς ορθόδοξους το δεξί χέρι επιλέγεται γιατί υπάρχει η επιθυμία όλα να πάνε δεξιά στην κοινή ζωή του ζευγαριού. Είναι το χέρι που είναι πιο κοντά στο Θεό.