Ζελέ φρούτου με άγαρ άγαρ. Τι πρέπει να ξέρουμε για το άγαρ άγαρ.
Για να ενεργοποιηθεί το άγαρ άγαρ, πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε νερό ή άλλο υγρό (π.χ. γάλα, κρέμα γάλακτος, χυμός κ.λπ.), το οποίο θα φέρουμε έπειτα σε βρασμό. Αυτό είναι αναγκαία συνθήκη, γιατί το άγαρ άγαρ αρχίζει να «δουλεύει» πάνω από τους 82° C.
Η βασική αναλογία που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι 3 κοφτές κουτ. σούπας άγαρ άγαρ σε νιφάδες ή 3 πολύ κοφτά κουτ. γλυκού σκόνη για 1 λίτρο υγρού. Το 1 κοφτό κουταλάκι σκόνης ζυγίζει το ίδιο με 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες, δηλαδή περίπου 3 γρ.
Το άγαρ άγαρ από άποψη υφής στο στόμα, είναι πολύ σφιχτό, αλλά πιο κρεμώδη.
Υλικά
400 γρ. ψιλοκομμένων μαλακών φρούτων (φράουλες, ροδάκινα, γιαρμάδες, μπανάνες)
600 ml. ή 2 1/3 φλιτζάνια χυμού λευκών σταφυλιών
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες άγαρ άγαρ
Ζελέ φρούτου με άγαρ άγαρ
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο γυάλινο μπολ και το βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τον χυμό του σταφυλιού και το Άγαρ Άγαρ και τα αφήνουμε να βράσουν(θα βρείτε Άγαρ Άγαρ στα καταστήματα βιολογικών τροφών).
Κρατούμε την φωτιά χαμηλή και ανακατεύουμε το μείγμα για μερικά λεπτά ,έως ότου το φύκι λιώσει.
Βάζουμε το υγρό στο γυάλινο μπολ με τα ψιλοκομμένα φρούτα και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
Όταν πήξει το βάζουμε στο ψυγείο