Παγωτό Παρφέ Φράουλας, Η Αυθεντική Γεύση της Παράδοσης. Το παγωτό Παρφέ φράουλας αποτελεί έναν από τους κλασικούς εκπροσώπους των γλυκών απολαύσεων του καλοκαιριού.
Με την απαλή υφή και τον εντονότατο φρουτώδη γευστικό χαρακτήρα των φράουλων, το παρφέ αποτελεί την ιδανική επιλογή για να δροσιστούμε και να απολαύσουμε ένα δροσερό επιδόρπιο.
Η Συνταγή: Το Μυστικό της Επιτυχίας
Υλικά:
- 550 γραμμάρια φράουλες
- 150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 100 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Ξεκινώντας, πολτοποιήστε τις φράουλες στο μπλέντερ ή το μούλτι, σε δόσεις, και μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
- Σκεπάστε το μπολ με διάφανη πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Κάθε 20 λεπτά, βγάζετε το μπολ και το χτυπάτε με το σύρμα, ώστε να αφρατέψει.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία 4-5 φορές. Στη συνέχεια, βάλτε το παρφέ σε μια φόρμα της αρεσκείας σας, σκεπάστε το και αφήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
- Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετέ το και γαρνίρετέ το με φρέσκες φράουλες, κομμένες στα 2 ή στα 4 κομμάτια.
Η Επιτυχία στο Τέλος
Με αυτήν τη συνταγή, θα απολαύσετε ένα παγωτό παρφέ φράουλας με την αυθεντική γεύση και την απαλή υφή που θα σας θυμίσει τις καλοκαιρινές αναμνήσεις. Ετοιμάστε το και αφήστε το να σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύση και απόλαυση!