Alexander cocktail. Το Αλεξάντερ είναι ένα κοκτέιλ το οποίο γίνεται με κονιάκ, λικέρ σοκολάτας και κρέμα. Το Alexander είναι ένα κοκτειλ με μεταξένια αίσθηση. Ως βάση, το κοκτειλ Alexander, έχει το τζίν και τα υλικά που χρειάζονται για την εκτέλεση της συνταγής είναι τζίν, Crème de Cacao και αφρόγαλα.
Περιεχόμενα
Πρωτοφτιάχτηκε στο Λονδίνο το 1922 από τον Henry mc Elhone στο «Ciro’s club». Λέγεται πως το πρώτο όνομα αυτού του κοκτέιλ ήταν «Παναμάς», στο οποίο αντί για κονιάκ χρησιμοποιούταν τζιν.
Υπάρχουν δύο υποθέσεις για την καταγωγή του Αλεξάντερ:
- από το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έναν από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας,
- από τον στρατάρχη Αλέξανδρο, ο οποίος έγινε κόμης της Τύνιδας, μετά τη νίκη στο Αλ Αλαμέιν το 1943.
Υλικά
- 20 ml μπράντι από το ψυγείο
- 45 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 20 ml λικέρ creme de cacao (το σκουρόχρωμο) από το ψυγείο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Alexander cocktail
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα σείκερ γεμάτο με πάγο και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι και απολαμβάνουμε το κοκτειλ Alexander.
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχοκάρυδο στο σέικερ, μαζί με πάγο και τα χτυπάμε.
- Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά, το λιγότερο 30 δευτερόλεπτα.
- Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
- Για να πετύχουμε το κοκτέιλ πρέπει όλα τα ποτά να είναι καλά παγωμένα