Καπέλο Accessories

Οι υποδείξεις που ακολουθούν έχουν γενικό χαρακτήρα και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν εφήμερες τάσεις της μόδας. Πάντως το εντυπωσιακό καπέλο της φωτογραφίας είναι του Philip Treacy.  Ο Philip Treacy έχει επιμεληθεί πολλές κυρίες του Χόλιγουντ καθώς και την αγαπητή δούκισσα του Κέμπριτζ Kate Middleton.

Καπέλο Accessories: Εάν μια γυναίκα είναι ψηλή, τότε πρέπει να αποφεύγει σχέδια, τα οποία  την μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο, όπως επίσης εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα. Κατάλληλα είναι τα φαρδιά επίπεδα καπέλα.  Η κοντή γυναίκα πρέπει να αποφεύγει τα φαρδιά  καπέλα, τα οποία μικραίνουν το πρόσωπο. Με τη βοήθεια διαφόρων σχεδίων καπέλων και χρωμάτων θα πρέπει να αυξήσει οπτικός το σύνολο της σιλουέτας της.

Καπέλο Accessories: Εκτός από το ύφος πρέπει να προσέξουμε το σχήμα του προσώπου. Στο φαρδύ πρόσωπο δεν ταιριάζει το φαρδύ καπέλο και στο στενό το ψηλό. Εν γένει είναι δυσκολότερο να βρούμε το κατάλληλο καπέλο για το στρογγυλό πρόσωπο, απ’ ότι για το στενό.

Καπέλο Accessories: Προκειμένου ν’ αγοράσουμε καπέλο, πρέπει να προσέχουμε, αν αυτό πηγαίνει στον τύπο μας, στην γκαρνταρόμπα μας, καθώς και στην ηλικία μας. Σύμφωνα μ’ αυτά πρέπει να προτιμούμε απλά σχέδια για σπορ ντύσιμο. Ελαφρά πλεκτά υφάσματα και λουλούδια σε πιο περίπλοκα σχέδια για το καλοκαιρινό ή το εορταστικό ντύσιμο.

Είναι ευνόητο ότι το καπέλο, εφ’ όσον είμαστε καλά ντυμένες, δεν πρέπει να στερεώνεται κάτω απ’ το σαγόνι.

Σε περίπτωση, που το καπέλο είναι συμπλήρωμα του φορέματος μας, τότε επιτρέπεται να το φορούμε και σε επισήμους χορούς, εκτός βέβαια από τον κινηματογράφο.