Μπιλάλ Ασανί: Ο 19χρονος γκέι που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραγουδιστής που έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία, ένας νεαρός τραγουδιστής ονόματι Μπιλάλ Aσανί, ο οποίος κέρδισε στον τελικό διαγωνισμό της χώρας του  το Destination Eurovision.

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην Eurovision έχει τίτλο «Roi» (βασιλιάς) και μιλάει για την ειλικρινή αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού. Ο Aσανί είναι ήδη γνωστός στη Γαλλία καθώς στα 15 του χρόνια, το 2015, συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου The Voice Kids της Γαλλίας.

https://www.instagram.com/p/Bku8_LGnE7C/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Στο τηλεπαιχνίδι αυτό ανάδειξης ταλέντων είχε τραγουδήσει την επιτυχία «Rise Like a Phoenix», με την οποία η drag Κοντσίτα Βουρστ κέρδισε το 2014 τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Aσανί γράφει μουσική και ανεβάζει βίντεο για τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κάθε του ανάρτηση στο Instagram συγκεντρώνει χιλιάδες likes, κυρίως λόγω της πληθωρικής του προσωπικότητας, της σεξουαλικότητάς του και της εντυπωσιακής συλλογής του από περούκες.

https://www.instagram.com/p/BqKxrA-hlMs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Ο Μπιλάλ, συμμετέχει στις πορείες του Gay Pride, αποκάλυψε για πρώτη φορά στους θαυμαστές του ότι είναι γκέι μέσα από το Διαδίκτυο σε ηλικία 17 ετών γράφοντας ένα τραγούδι με τίτλο Hold Your Hand (Σου Κρατάω το Χέρι) και ανεβάζοντάς το στο Twitter: «Δεν μπορώ να σταματήσω όλα τα οργισμένα μάτια που προσπαθούν να κατακρίνουν την αγάπη μας. Αλλά το ξέρεις ότι θα χαμογελάσω όταν θα μου επιτρέπεται να σου κρατήσω το χέρι».

https://www.instagram.com/p/BohEXjuHL44/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard τον περασμένο χρόνο, ο νεαρός τραγουδιστής έλεγε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες στη Γαλλία τον θεωρούσαν υπερβολικά «διαφορετικό» για να επιτύχει.

«Προσπάθησαν να με κάνουν να μοιάζω σαν τους έφηβους αστέρες της ποπ, όπως του στυλ του Τζάστιν Μπίμπερ. Δεν είμαι απολύτως αντίθετος προς αυτό, θεωρώ ότι μπορεί και να είναι κουλ, αλλά πάντα το πολεμούσα. Κι έτσι ουσιαστικά με απέκλεισαν από τα πάντα», έλεγε.

Ακόμη και όταν συμμετείχε στο Destination Eurovision, κάποιοι επικριτές του τον χαρακτήρισαν «Άραβα με περούκα». Ο Μπιλάλ δέχεται άλλωστε και μπαράζ ομοφοβικών υβριστικών σχολίων κάθε φορά που ανεβάζει κάτι στο Διαδίκτυο και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε που κέρδισε στο Destination Eurovision.

https://www.instagram.com/p/BmjMLazn4wb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Δύο γαλλικές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων -οι Stop Homophobie και Urgence Homophobie – υποστηρίζουν ότι μέτρησαν πάνω από 1.500 «προσβλητικά, ρατσιστικά ή απειλητικά tweets που αφορούν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και/ή την εμφάνισή του».

https://www.instagram.com/p/BmBczTUHNE8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Οι οργανώσεις αυτές έχουν δεσμευτεί να προσφύγουν νομικά εναντίον όποιου προσβάλλει τον Aσανί με τέτοιο τρόπο, όμως εκείνος απαντάει με απόλυτη ψυχραιμία και αποστομώνει: Το γεγονός ότι επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην Eurovision φέτος είναι, λέει, «η καλύτερη απάντηση στο μίσος τους».