Τσιζκεικ ροδάκινο
Υλικά
Για την βάση
125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα
170 γρ φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
75 γρ βούτυρο λιωμένο
Γέμιση ροδάκινο
250 γρ τυρί κρέμα
100 γρ ζάχαρη άχνη
4 ροδάκινα κονσέρβας ψιλοκομμένα και 4 σε φέτες για το ντεκόρ
300 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.γ. ζελατίνη διαλυμένη σε 2 κ.σ. βραστό νερό και στην συνέχεια κρύα
90 ml πολτό από φρούτα του δάσους
Για το ζελέ
1 φακελάκι ζελέ με γεύση ροδάκινο
Τσιζκεικ ροδάκινο
Εκτέλεση συνταγής
Για την βάση
Αναμειγνύουμε τα υλικά για την βάση και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο περίπου 20 εκ.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί, την ζάχαρη και τα ροδάκινα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα, την ζελατίνα και τον πολτό.
Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Για το ζελέ
Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε 400 γρ. νερό, ρίχνουμε το φακελάκι με το ζελέ και ανακατεύουμε για να διαλυθεί με το σύρμα. Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 400 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψί με το γλυκό τοποθετούμε διακοσμώντας τις φέτες ροδάκινου και αδειάζουμε με το υγρό ζελέ που φτιάξαμε.
Σερβίρισμα
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες περίπου και όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε.