Εγκυμοσύνη 1ης εβδομάδας

Εγκυμοσύνη: Είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί η ακριβής ημερομηνία της σύλληψης. Δεδομένου ότι τα σπερματοζωάρια του συντρόφου σας μπορούν να ζουν αρκετές μέρες στο σώμα σας μέχρι κάποιο από αυτά να  γονιμοποιηθεί με το ωάριο σας.

Αυτή την εβδομάδα μπορεί πρακτικά να μην είστε έγκυος ακόμα, αλλά καλό θα ήταν να λειτουργείτε σαν να είστε. Έτσι, εάν ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει τη λήψη φολικού οξέoς, κάντε το σήμερα. Είναι επίσης καλή στιγμή να κόψετε το αλκοόλ και το κάπνισμα και να αποκτήσετε υγιείς συνήθειες. Γυμναστείτε και βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ.

Εγκυμοσύνη 1ης εβδομάδας

Εγκυμοσύνη: Το μέτρημα των σαράντα εβδομάδων, που διαρκεί η εγκυμοσύνη, ξεκινά από την πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εφόσον αυτή η βδομάδα της περιόδου θεωρείται η πρώτη της κύησης, είναι πρακτικά αδιανόητο να την καταλάβεις.

Εγκυμοσύνη: Ακόμα και το σώμα σας θα αρχίσει σιγά σιγά να προετοιμάζεται γι΄αυτήν την πόσο ιδιαίτερη περίοδο της ζωής σας. Ο οργανισμός σας στη συνέχεια να παράγει ορμόνες όπως είναι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

TIPS

Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή (ακόμα και φυτική) συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν για το κατά πόσο επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη του μωρού που έρχεται.

Ήρθε η ώρα να κόψετε το κάπνισμα! Το κάπνισμα επηρεάζει τη γονιμότητα και μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για τους τρόπους που μπορείτε να το διακόψετε.

Επίσης ήρθε η ώρα να κόψετε τους δεσμούς σας με τον καφέ και το ποτό.

Σε έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, οι γόνιμες μέρες είναι μεταξύ των 12-16 ημερών από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας.