Είμαι έγκυος :”πεινάω για δύο”. Πόση αλήθεια κρύβεται μέσα στο μύθο; Το μεγαλύτερο μέρος του πάχους, που συνοδεύει τη μητρότητα οφείλεται στο γεγονός ότι οι έγκυες γυναίκες αναπτύσσουν  υπερβολική όρεξη, την οποία διατηρούν και μετά τον τοκετό. Συνέπεια αυτού όλες οι μάζες των τροφών, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες, απ’ ότι απαιτεί η ανάπτυξη του παιδιού. Μετασχηματίζονται σε λίπος, που είναι δύσκολο να διαλυθεί μετά την εγκυμοσύνη.

Το να καταναλώνει η έγκυος περισσότερο φαγητό, απ’ ότι συνήθιζε,  προκειμένου να τραφεί σωστά το έμβρυο είναι όχι απλά σωστό αλλά και αναγκαίο. Το αξίωμα όμως ότι η μέλλουσα μαμά πρέπει να τρώει για δύο, οδηγεί σε υπερβολές που πρέπει να αποφεύγονται. Προσέξτε την ποιότητα της διατροφής σας και μην υποκύπτετε στους γευστικούς πειρασμούς που σας οδηγεί η αχαλίνωτη όρεξη σας.

Είμαι έγκυος :”πεινάω για δύο”

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, για το διαιτολόγιο που πρέπει να ακολουθήσετε. Συνηθίστε στην ιδέα ν’ αποφεύγετε το πολύ αλάτι, τις σάλτσες, τα σιτεμένα κρέατα, τις σοκολάτες, τα οινοπνευματώδη ποτά και να περιορίστε τον καφέ και το τσάι. Αντίθετα τα λαχανικά και τα φρούτα θα γίνουν οι καλύτεροι σας φίλοι, ενώ οι κομπόστες και το γάλα βοηθούν επίσης πολύ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. 

Η σωστή διατροφή είναι πολύτιμος αρωγός στην αντιμετώπιση τόσο των σωματικών, όσο και των ψυχικών προκλήσεων. Που η γυναίκα θα κληθεί αντιμετωπίσει στην εγκυμοσύνη, ενώ είναι και ένα αναντικατάστατο μέσο πρόληψης ενδεχόμενων προβλημάτων.