Τον γνώρισες απρόσμενα και όλα μαρτυρούσαν ότι βρήκες το άλλο σου μισό. Νέος, ωραίος, γοητευτικός, αλλά ταυτόχρονα  γλυκός και με αίσθηση χιούμορ. Ταιριάξατε απίστευτα σε όλα και μια φευγαλέα σκέψη πέρασε από το μυαλό σου » δεν μπορεί να είναι όλα τόσο τέλεια , μήπως είναι γκέι;

Όμως όχι, στα μάτια του είναι ζωγραφισμένη η λάμψη του έρωτα και δεν έχει ξεκολλήσει από πάνω σου. Ήταν να φύγει πριν μια ώρα αλλά είναι ακόμα εδώ να σε μονοπωλεί από όλη την παρέα. Ευτυχώς το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο και πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε σχέση.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεις πως η επιλογή σου δεν ήταν επιπόλαιη. Υπάρχει μεταξύ σας αλληλοσεβασμός, εκτίμηση και η σχέση σας στηρίζετε στην εμπιστοσύνη , την αγάπη και την ασφάλεια. Στον ουρανό όμως φάνηκαν τα πρώτα συννεφάκια. Σε προβληματίζει κάτι αλλά δεν είσαι και σίγουρη. Η σχέση ολοκληρώθηκε και στο κρεβάτι , αλλά αντί αυτό να την απογειώσει την έστειλε ένα βήμα πίσω.

Απολαμβάνεις την παρέα του αλλά όχι και το σεξ!

Σκέφτεσαι πως ίσως να είσαι άδικη, πως πρέπει  να δώσεις κάποιες ευκαιρίες αλλά το αίσθημα του ανικανοποίητου είναι υπαρκτό και αληθινό. Νιώθεις ενοχές χωρίς να φταις σε κάτι και προσποιείσαι για να μην στενοχωρήσεις τον αγαπημένο σου που κατά τα άλλα είναι τέλειος και δεν θες να τον χάσεις από τη ζωή σου.

Γεγονός όμως είναι ότι πλέον απολαμβάνεις τις συζητήσεις και την ωραία του παρέα αλλά αποφεύγεις να βρεθείτε μόνοι. Είσαι σε αδιέξοδο, έχεις φρικάρει και πραγματικά δεν ξέρεις τι να κάνεις!

Πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσεις πως άλλο η φιλική σχέση και άλλο η σχέση του ζευγαριού που φυσικά δεν μένει μόνο σε συζητήσεις και ρομαντικούς περιπάτους.

Κανείς υγιής άνθρωπος σωματικά και ψυχικά δεν μπορεί να ζει μέσα από μια πλατωνική σχέση. Σίγουρα οι ανάγκες είναι πολλές και η ικανοποίηση του ερωτικού βασική. Αν δεν υπάρχει όλο το πακέτο τότε δυστυχώς δεν είναι ο τέλειος σύντροφος και η σχέση χωρίς σεξ χαρακτηρίζεται απλά φιλική.

Είναι λύση ο χωρισμός;

Η σκέψη του χωρισμού περνά φευγαλέα από το μυαλό σου αλλά δε θες να το παραδεχτείς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και δεν πρέπει να το κρύβετε κάτω από το χαλί.

Πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί με τον σύντροφο σας για να παλέψετε μαζί και να προσπαθήσετε να το ξεπεράσετε. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεται βοήθεια επαγγελματική για να σας κατευθύνει και να σας συμβουλέψει.

Από την στιγμή λοιπόν που ο σύντροφος σας αξίζει θα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν όμως τελικά η προσπάθεια σας ολοκληρωθεί χωρίς επιτυχία τότε πρέπει να παραδεχτείτε πως  η σχέση σας δεν είναι η ιδανική γιατί τότε θα ταιριάζατε παντού και σε όλα. Το σεξ είναι βασικό κομμάτι μιας σχέσης και από αυτό εξαρτάται η ισορροπία της.

Μπορεί να συμβεί το αντίθετο; Το τέλειο σεξ σώζει μια αταίριαστη σχέση;

Το σεξ μαζί του μπορεί να είναι συγκλονιστικό αλλά δεν καταφέρνετε να επικοινωνήσετε πουθενά αλλού. Κάθε κουβέντα κάθε συζήτηση καταλήγει σε διαφωνία και μετά σε καυγά.

Η επικοινωνία μόνον στο κρεβάτι δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια σχέση. Η ικανοποίηση της σάρκας και η γεμάτη πάθος ερωτική ζωή είναι εξίσου ανεπαρκής όταν με τον σύντροφο σας μοιράζεστε μόνο το κρεβάτι  και τίποτα άλλο.

Σε μια σχέση θέλεις με τον αγαπημένο σου να μοιράζεσαι διάφορες απλές στιγμές  όπως μια εκδρομή, μια βραδινή έξοδο, μια κινηματογραφική ταινία.  Δεν είμαστε μόνο σώμα αλλά και πνεύμα και πρέπει σε μια σχέση να κρατάμε ισορροπίες και στα δύο.