Φωτοσκίαση|επαγγελματική εμφάνιση στο μακιγιάζ. Φοβάστε την φωτοσκίαση γιατί πιστεύεται ότι πρέπει να γίνεται από επαγγελματία;

Σίγουρα ένας makeup artist   μπορεί να δουλέψει και σε ένα νέο πρόσωπο για πρώτη φορά και να βγάλει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε με το δικό σας πρόσωπο να μάθετε τις ιδιαιτερότητες του κι αν διαθέτετε λίγο χρόνο παραπάνω για το μακιγιάζ σας να γίνετε πιο κούκλες.

Φωτοσκίαση|επαγγελματική εμφάνιση στο μακιγιάζ

Η βασική αρχή είναι μία και απλή.

Το σκούρο χρώμα μικραίνει σαν να «σπρώχνει» την περιοχή προς τα πίσω ενώ το ανοιχτό χρώμα μεγαλώνει και την φέρνει μπροστά. Έτσι λοιπόν όταν θέλουμε να κρύψουμε ή να μικρύνουμε κάτι χρησιμοποιούμε πιο σκούρους τόνους. Ένα φαρδύ μέτωπο μπορούμε εύκολα να το κάνουμε να φαίνεται  μικρότερο τοποθετώντας πιο σκούρα makeup περιμετρικά. Μάγουλα που είναι παχουλά να τα λεπτύνουμε ή ακόμα και τη μύτη μας τοποθετώντας στα πλαϊνά της  δύο τόνους σκουρότερο make up από αυτό που χρησιμοποιούμε στην υπόλοιπη επιφάνεια. Στις περιοχές όμως που θέλουμε να τις φέρουμε πιο μπροστά όπως είναι τα ζυγωματικά, εκεί χρησιμοποιούμε πιο φωτεινούς και ανοιχτόχρωμους τόνους.

Στον ελεύθερο σας χρόνο λοιπόν προτείνω να πειραματιστείτε λίγο με το πρόσωπο σας και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια με το παιχνίδι των χρωμάτων και των σκιάσεων πάνω σε αυτό. Στόχος δεν είναι να γίνετε επαγγελματίας αλλά να μπορείτε να περιποιείστε σωστά το δικό σας μακιγιάζ.

ΠΡΟΣΟΧΗ βασικό δεν είναι μόνον ο εντοπισμός των σωστών σημείων που πρέπει να κρύψουμε ή να τονίσουμε μέσα από τις φωτοσκιάσεις αλλά και το σταδιακό σβήσιμο των  χρωμάτων για τέλειο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς μπαλώματα και ορατές γραμμές.

Καλή επιτυχία!!!