Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σας, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και προσφέρουν αίσθηση χαλάρωσης.

Αν ψάχνετε για φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν συχνό πότισμα, υπάρχουν αρκετά είδη που μπορείτε να επιλέξετε. Αυτά τα φυτά είναι πιο ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να επιβιώσουν με λιγότερο νερό.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Σανsevieria (Snake Plant)

Η Sansevieria είναι ένα φυτό που αντέχει σε πολύ ξηρό έδαφος και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και μπορεί να επιβιώσει ακόμη και σε σκιερές περιοχές.

Φιλοδένδρο (Philodendron)

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φιλοδένδρου, όπως η Φιλοδένδρον Monstera, η Φιλοδένδρον Brasil και η Φιλοδένδρον Heartleaf. Αυτά τα φυτά αντέχουν σε σκιερά περιβάλλοντα και απαιτούν σχετικά λίγο πότισμα.

ZZ Φυτό (Zamioculcas zamiifolia)

 Το ZZ φυτό είναι ένα ακόμη ανθεκτικό φυτό που μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο πότισμα. Έχει παχιά φύλλα που αποθηκεύουν νερό και μπορεί να αντέξει σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας.

Κάκτοι

Οι κάκτοι είναι γνωστοί για την ανθεκτικότητά τους στην ξηρασία. Μπορούν να αποθηκεύσουν νερό στα φύλλα και το έδαφος τους και να επιβιώσουν με ελάχιστο πότισμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κάκτων που μπορείτε να επιλέξετε. Είναι ιδανικά για αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο για φροντίδα φυτών.

Σχίζος (Pothos)

Το φυτό του σχίζου είναι ανθεκτικό και εύκολο στην καλλιέργεια. Μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο πότισμα και μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερούς χώρους.

Καλαθοφόρα φυτά

Κάποια φυτά όπως η Κλήματα, η Πατούλα και η Κορδυλίνη είναι κατάλληλα για καλάθια και κρεμαστά γλαστράκια. Αντέχουν σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και μπορούν να προσθέσουν μια εντυπωσιακή διάσταση στον χώρο σας.

Αλόη (Aloe Vera)

Η αλόη είναι ένα φυτό που μπορεί να αντέξει σε ξηρό έδαφος και σπάνιο πότισμα. Έχει παχιά φύλλα που αποθηκεύουν νερό και μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρές συνθήκες.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα φυτών εσωτερικού χώρου που αντέχουν σε ξηρά περιβάλλοντα και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και αυτά τα φυτά χρειάζονται κάποια φροντίδα και πρέπει να παρακολουθείτε τις ανάγκες τους ως προς το φως, τη θερμοκρασία και την εφαρμογή κατάλληλου εδάφους.