Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Οι αίθουσες δεξιώσεων, οι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες δηλαδή που σκοπό έχουν να σας προσφέρουν άριστης ποιότητας υπηρεσίες την ημέρα του γάμου σας αλλά και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής σας, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά καθώς και πολλά πλεονεκτήματα. Υπόσχονται δε ότι θα σας χαρίσουν στιγμές ανεπανάληπτες και μοναδικές, στιγμές που θα θυμάστε μια ζωή με ευχαρίστηση, καθώς είναι αρκετά εξειδικευμένες σε δεξιώσεις γάμου και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί. Λόγω της υψηλής εξειδίκευσής τους, δε θα συναντήσετε φαινόμενα καιροσκοπικής εκμετάλλευσης του χώρου τους.

Για να διαλέξετε όμως σωστά την κατάλληλη αίθουσα δεξιώσεων, δώστε σημασία στα εξής σημεία που θα κάνουν τη διαφορά.

  • Στην τοποθεσία της αίθουσας δεξιώσεων, αν δηλαδή είναι σε μακρινή απόσταση από την εκκλησία και αν ακόμα βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό παίζει ρόλο στο πόσο χρόνο θα χρειαστεί να δαπανήσουν οι καλεσμένοι σας προκειμένου να μεταβούν από το ένα σημείο στο άλλο αλλά και στο περιορισμό του θορύβου ύστερα από μια καθορισμένη ώρα προκειμένου να μην παραπονεθούν οι περίοικοι.
  • Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και η δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων των καλεσμένων σας στο χώρο της δεξίωσης αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησης από τον αρμόδιο υπάλληλο για να μη δημιουργηθούν γκρίνιες και άλλα σχετικά προβλήματα.

Προκειμένου να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα φροντίστε να μεριμνήσετε για τη μετακίνηση των καλεσμένων σας ειδικά εκείνων που δε διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο αλλά επιβεβαιώστε επίσης ότι ο χώρος στάθμευσης θα είναι διαθέσιμος την ημέρα που τον θέλετε. Ρωτήστε επιπλέον σε πόση απόσταση βρίσκονται τα κοντινότερα σπίτια και αν η αίθουσα διαθέτει ηχομόνωση.

Εύρεση πληροφοριών για την κατάλληλη επιλογή της αίθουσας δεξιώσεων

Ρωτήστε φίλους και γνωστούς για την εμπειρία που έχουν με μια συγκεκριμένη αίθουσα εκδηλώσεων για να λάβετε πληροφορίες από άτομα που εμπιστεύεστε τη γνώμη τους και για να αποφύγετε λανθασμένες επιλογές.

Κάντε όμως και τη δική σας έρευνα. Η συγκέντρωση πληροφοριών μέσα από το ίντερνετ έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη και έτσι θα μπορέσετε να επιλέξετε ανεπηρέαστοι την αίθουσα που πραγματικά προτιμάτε.

Πόσο καιρό πριν το γάμο μου θα πρέπει να κλείσω την αίθουσα δεξιώσεων

Καλό θα ήταν να κλείσετε την αίθουσα δεξιώσεων 6 – 7 μήνες πριν το γάμο σας. Μιλήστε με τον υπεύθυνο του κέντρου για τις ιδέες σας και αφήστε τον να σας προτείνει και τις δικές του εμπειρίες. Η κουβέντα ίσως σας αποκαλύψει προτάσεις που δεν είχατε σκεφτεί.  Αποφασίστε για το μενού, που θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος αλλά και τα γούστα των καλεσμένων σας.  Επίσης αποφασίστε αν θα παραγγείλετε την τούρτα και τα γλυκά σας σε εξειδικευμένο ζαχαροπλαστείο ή αν θα αφήσετε να τα αναλάβει η αίθουσα δεξιώσεων της επιλογής σας. Τα ποτά σας είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο θα πρέπει να δείξετε τη δέουσα σημασία. Φροντίστε να υπάρχει σίγουρα επιλογή μεταξύ κόκκινου και λευκού κρασιού καθώς και μια μικρή ποικιλία για όσους θα ήθελαν κάτι παραπάνω πχ. κάποιο cocktail.

Είκοσι ημέρες πριν την ημέρα του γάμου σας, θα πρέπει να ενημερώσετε τον υπεύθυνο της αίθουσας δεξίωσης σχετικά με τον οριστικό αριθμό των ατόμων που περιμένετε προκειμένου να μπορεί να υπολογίσει πόσα άτομα από το προσωπικό θα χρειαστεί, πόσες μερίδες θα πρέπει να φτιάξει, αν υπάρχουν κάποια ειδικά πιάτα πχ. χορτοφαγικά που θα πρέπει να ετοιμάσει και θα αποφασίσετε για την οριστική θέση των τραπεζιών.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Ο αέρας που αποπνέει η εν λόγω αίθουσα, τα αρχιτεκτονικά της στοιχεία, το prestige της είναι στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιήσουν σημαντικά τη μια αίθουσα από την άλλη.

Πολλοί λένε ότι η ποιότητα ενός χώρου καθορίζεται από την ποιότητα των τουαλετών και της κουζίνας του. Επισκεφθείτε και τα δύο μέρη για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Είναι κρίμα να χαθεί η μαγεία της υπέρλαμπρης αίθουσας πίσω από απερίγραπτα WC.

Για να διασφαλιστείτε πως ότι σας υπόσχονται είναι τελικά αυτό που θα σας προσφέρουν φροντίστε να λάβετε τη σχετική έγγραφη συμφωνία υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο για τον αριθμό των σερβιτόρων, που θα αναφέρει ρητά το όνομα της επιλεγμένης αίθουσας, ειδικά όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτει πολλές αίθουσες. Πολλοί φίλοι της σελίδας μας έχουν παραπονεθεί ότι άλλη αίθουσα είχαν συμφωνήσει αρχικά και άλλη τους δόθηκε στην πορεία. Επειδή πολλές αλλαγές μπορούν να γίνουν την τελευταία στιγμή, φροντίστε να υπάρχει η δυνατότητα για να προσθέσετε καθίσματα χωρίς να γίνετε η αίθουσα οριακά ασφυκτική. Θα πρέπει με λίγα λόγια να γνωρίζετε τι ακριβώς περιλαμβάνει το κόστος ώστε να μη σας χαλάσουν τυχόν προβλήματα την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας!

Η ώρα η καλή!!