Γάμος αλά Ελληνικά. Ο ελληνικός γάμος φημίζεται για τα μοναδικά έθιμά του. Έθιμα με ιδιαίτερες παραλλαγές, έντονες από το ελληνικό στοιχείο. Σε κάθε τόπο ελληνικό γωνιά, πόλη ή χωριό, τα έθιμα ποικίλλουν. Οι επιρροές τις καταγωγής τους τα τοπικά έθιμα, η οικογενειακή παράδοση, ένα γεγονός, έναν πολιτισμό όλα αυτά συνθέτουν την τελετουργία του ελληνικού γάμου.

Την σημερινή εποχή ο ελληνικός γάμος, έχει εμπλουτιστεί και από ξένα έθιμα και συνήθειες. Αυτό που δεν αλλάζει όμως, είναι ο παραδοσιακός γάμος στην Ελλάδα, γίνεται στην εκκλησία, η οποία γεμίζει με συγγενείς και φίλους. Ο γαμπρός, περιμένει υπομονετικά τη νύφη στην εκκλησία, κρατώντας ένα μπουκέτο με τα αγαπημένα της λουλούδια.

Η νύφη, ύστερα από μερικούς γύρους γύρω στην εκκλησία, εμφανίζεται μέσα από το αυτοκίνητο και παραδίδετε από τον πατέρα ή τον αδερφό της, στον μελλοντικό της σύζυγο. Το μυστήριο πραγματοποιείται με ευλάβεια από τον παπά, ενώ οι κουμπάροι στεφανώνουν το ζευγάρι.

Χορεύουν τον πρώτο χορό τους ως ζευγάρι παντρεμένο, υπό την φωνή του ψάλτη “Ησαΐα, χόρευε…”. Συγχρόνως οι προσκεκλημένοι που παρευρίσκονται  στο μυστήριο ρίχνουν το ρύζι βροχή στα κεφάλια των νεόνυμφων.

Γάμος αλά Ελληνικά

Το νιόπαντρο ζευγάρι, θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά του, προσκαλεί τους καλεσμένους σε ένα γλέντι με πλούσιο φαγοπότι. Το φαγητό, το ποτό, ο χορός και το τραγούδι όλα σε αφθονία και όλοι να εύχονται “Να ζήσει η νύφη κι ο γαμπρός!”. 

Ένα κλασσικό ελληνικό μεγάλο γλέντι στήνετε αφού πρώτα κόψουν την γαμήλια τούρτα και χορέψουν τον πρώτο τους χορό. Οι κουμπάροι και οι γονείς ακολουθούν και σέρνουν το χορό μαζί με την νύφη και ακολουθούν και οι καλεσμένοι, συγγενείς και φίλοι.

Όλοι είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι και ειδικά  το νιόπαντρο ζευγάρι που γιορτάζει το πιο μεγάλο συναίσθημα, του έρωτα και της αγάπης!