Ημερήσιο πρόγραμμα για την Μεγάλη Εβδομάδα. Μεγάλη Εβδομάδα : Η Αναστάσιμη μέρα πλησιάζει κι όμως η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις κάνουν το χρόνο να κυλά γρήγορα και το συνειδητοποιείτε με τον πιο «βίαιο» τρόπο.

Χτυπά το τηλέφωνο και είναι η βαφτισιμιά σας, που θέλει να ξέρει πότε θα την επισκεφτείτε, αλλά εσείς δεν της έχετε αγοράσει ακόμα τίποτα!

Δεν χρειάζεται πανικός! Φτιάξτε ένα πρόγραμμα με υποχρεώσεις για το Πάσχα και αποφύγετε τα τρεχάματα της τελευταίας στιγμής.

Ημερήσιο πρόγραμμα για την Μεγάλη Εβδομάδα

Μ. Δευτέρα:

Η μέρα της καθαριότητας. Αν είχατε συνηθίσει τις δουλειές του σπιτιού να της κάνετε το Σάββατο σκεφτείτε πως σίγουρα το Μ. Σάββατο δεν είναι η καταλληλότερη μέρα για καθαριότητα σπιτιού. Άλλωστε υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας αλλά και κοινωνικές επισκέψεις με κουμπάρους και συγγενείς που επιβάλλουν το σπίτι να είναι καθαρό και τακτοποιημένο από το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Μ. Τρίτη:

» Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια». Είναι η μέρα που οι παραδοσιακές συνταγές με τα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους.

Μ. Τετάρτη:

Η μέρα της αγοράς. Αγοράζουμε κάτι καινούριο όπως απαιτεί η παράδοση της Αναστάσιμης   μέρας και σίγουρα δεν ξεχνάμε παιδιά και βαφτιστήρια.

Μ. Πέμπτη:

Το σπίτι θα μυρίσει με πασχαλινές, ευχάριστες ευωδιές! Είναι η μέρα που βάφουμε τα κόκκινα αυγά και φτιάχνουμε τα πασχαλιάτικα τσουρέκια. Καλό είναι να ξεκινήσετε από νωρίς για να τελειώσετε με τα αυγουλάκια και να αφιερώσετε τον χρόνο που χρειάζονται τα τσουρέκια σας.

Μ. Παρασκευή:

Τελευταίες εκκρεμότητες. Κάντε τις ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα και τελειώστε τυχόν εκκρεμότητες από τις προηγούμενες μέρες.

Μ.Σάββατο:

Η μέρα της μαγειρίτσας. Οι προετοιμασίες ξεκινούν από νωρίς και στην κουζίνα επικρατεί ένας μικρός αναβρασμός. Συμπληρωματικά μπορούμε να φτιάξουμε και μερικές πίτες που θα μας φανούν χρήσιμες την επόμενη μέρα και μέχρι να ψηθεί το αρνάκι. Οι πιο προνοητικοί μπορούν να επιλέξουν τη μουσική για την Κυριακή του Πάσχα. Σίγουρα η μέρα θα είναι μακράν και η μουσική δεν μπορεί να λείπει από μια μέρα γιορτής.

Κυριακή του Πάσχα:

Αρνάκι και Κοκορέτσι. Σίγουρα την Κυριακή του Πάσχα το αρνάκι έχει την τιμητική του με όποιον τρόπο κι αν το μαγειρέψουμε. Το καλύτερο είναι να έχουμε κανονίσει με παρέα και να το κάνουμε σουβλιστό, τηρώντας έτσι και τις παραδόσεις. Βέβαια προϋποθέτει μεγαλύτερη προετοιμασία από νωρίς το πρωί και καλά είναι τις λεπτομέρειες να τις αναλάβουν άτομα με εμπειρία για να μας λείψουν δυσάρεστα απρόοπτα π.χ. να μην είναι σωστά δεμένο στη σούβλα και να  πέσει πριν προλάβει να ψηθεί.

Καλό είναι αν έχουμε αυτόματο μηχάνημα για το γύρισμα, να  τσεκάρουμε από πριν την σωστή λειτουργία του και αν όχι να  προβλέψει για χέρια που θα προσφέρουν εθελοντική βοήθεια. Καλό είναι στις δουλειές να συμμετέχουν όλοι και μη στερούμε αυτήν την χαρά και στους μικρούς της παρέας. Θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα το πόσο πολύτιμη βοήθεια μπορούν να μας προσφέρουν.

Και επειδή είναι μέρα χαράς δε ξεχνάμε σε όλες αυτές τις διαδικασίες να μας συνοδεύει ευχάριστη μουσική.. κατά επιλογή μας!

Καλό Πάσχα!!!