Συνταγή για Λεμόνι Ζελέ Light: Ένα Δροσιστικό Και Χαμηλό σε Θερμίδες Γλυκό

Περιεχόμενα

Το λεμόνι ζελέ light είναι μια δροσερή και ελαφριά επιλογή επιδόρπιου ή ενδιάμεσου γεύματος, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μια ευκολοφόρετη γλυκιά απόλαυση χωρίς τα πολλά θερμίδες.

Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και απαιτεί μόνο λίγα υλικά, καθιστώντας την ιδανική για κάθε περίσταση, από καθημερινά μέχρι επίσημα δείπνα.

Με λίγες αλλαγές, μπορεί να προσαρμοστεί σε διατροφές με ελαφριά προσλαμβανόμενες θερμίδες ή διατροφικούς περιορισμούς. Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 μοσχολέμονο Λάιμ

1 λεμόνια

1 πορτοκάλι

10 φράουλες

1 πακέτο μπισκότα βρώμης με μέλι

1 φακελάκι ζελέ με γεύση λεμόνι

Εκτέλεση:

Στύβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι για να πάρουμε το χυμό τους. Παίρνουμε ξύσμα από την φλούδα τους.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στο μουλτι βάζουμε τα μπισκότα βρώμης με το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι θρυμματιστούν.

Παίρνουμε τα γυάλινα τα μπολάκια μας και αρχίσουμε να συναρμολογούμε το γλυκό μας.

Βάζουμε το θρυμματισμένο μπισκότο για βάση και από επάνω βάζουμε το μείγμα μας αφήνοντας ένα η δυο δάχτυλα κενό προς το στόμιο.

Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε 400 γρ. νερό, ρίχνουμε το φακελάκι με το ζελέ και ανακατεύουμε για να διαλυθεί με το σύρμα. Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 400 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε από το ψυγείο τα μπολάκια με το γλυκό τοποθετούμε την φράουλα στο κέντρο και γεμίζουμε με το υγρό ζελέ που φτιάξαμε.

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες περίπου και όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε.