Ο Leonardo Di Caprio έγινε ένα από τα διασημότερα memes για την επί χρόνια«προσπάθειά» του να κερδίσει Όσκαρ και τώρα υποχρεώνεται να επιστρέψει στις αρχές ένα βραβείο της Ακαδημίας που έχει στη κατοχή του.

Παρόλο που η πρώτη σκέψη όλων πήγε στο χρυσό τρόπαιο που κέρδισε για τον ρόλο του στην ταινία «The Revenant» το 2015, δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για το βραβείο Όσκαρ που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο το 1954 για την ταινία «Onthe Waterfront».

leonardo dicaprio jho low

Το συγκεκριμένο Όσκαρ είχε δωρίσει στον ηθοποιό ο Jho Low, χρηματοοικονομικός σύμβουλος από την Μαλαισία, ο οποίος και το είχε αγοράσει σε δημοπρασία έναντι 600.000 δολαρίων.

Ο Di Caprio ήταν επίσης υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία«The Wolf of Wall Street» το 2013, την οποία είχε χρηματοδοτήσει ο Jho Low. Το πρόβλημα με το Όσκαρ – δώρο στον ηθοποιό προέκυψε επειδή, σύμφωνα με τους NewYork Times, ο Low κατηγορείται πως εξαπάτησε μια εταιρία επενδύσεων για δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο, ο Low είχε χαρίσει επίσης στον Di Caprio έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο και διάφορα ακόμη δώρα. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έχει το δικαίωμα να αγοράσει πίσω οποιοδήποτε Όσκαρ για 1 δολάριο, οπότε πιθανώς εκεί είναι που θα καταλήξει το βραβείο μόλις τελειώσει η δικαστική διαμάχη. Ο JhoLow είναι αυτή τη στιγμή φυγάς και, σύμφωνα με τους Times, πιστεύεται πως«κρύβεται στην Κίνα».