Μαύρισμα στον ήλιο κάτω από την ομπρέλα. Είστε υπερευαίσθητες στην επενέργεια του ήλιου; Με άλλα λόγια δηλαδή, παρουσιάζετε σ ‘ένα μέρος του σώματος σας μία μη ανεκτικότητα του ήλιου, π.χ. υπερβολική κοκκινίλα, ή το δέρμα σας αντιδρά έντονα σε μερικές ηλιακές ακτίνες.

Πρέπει τότε να διαλέγετε τις ακτίνες και γι ‘αυτό πρέπει να θέτετε μεταξύ του ήλιου και του εαυτού σας μια λεπτή ομπρέλα, που δεν θα αφήνει να περνούν παρά οι υπεριώδεις ακτίνες, οι αρκετά διεισδυτικές, αυτές που ευνοούν το μαύρισμα, και θα συγκρατεί τις ερεθιστικές ακτίνες, τις υπεριώδεις βραχέος κύματος.

Πρέπει επίσης να κατανέμετε τις εκθέσεις στον ήλιο, για να αποφεύγετε τον κορεσμό π.χ. δύο από μισή ώρα-μια φορά το πρωί και μια το απόγευμα – αξίζουν καλύτερα παρά μια συνεχή έκθεση επί μία ώρα.

Μαύρισμα στον ήλιο

Μπαλώματα: Όταν παρουσιαστούν μπαλώματα, πρέπει όχι να διαλέγετε, αλλά να σταματάτε τη διείσδυση των ολίγων διεισδυτικών ακτινών, που προξενούν τους μαυριδερούς ή κοκκινωπούς λεκέδες που στολίζουν το μέτωπο σας. Χρησιμοποιήσατε κρέμες με βάση το μελισσοκέρι.