Η Νέα Καμπάνια της Miu Miu Τιμά την Εμβληματική Φεμινίστρια Φωτογράφο Yevonde, με την Τζίτζι Χαντίντ στο Προσκήνιο.

Η Miu Miu, ο διάσημος οίκος μόδας, παρουσιάζει την πιο πρόσφατη καμπάνια του με την αναγνωρισμένη μοντέλο Gigi Hadid στο επίκεντρο, ένας φόρος τιμής προς την εμβληματική Αγγλίδα φωτογράφο Yevonde.

Η Yevonde ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως μαθητευόμενη φωτογράφος όταν αντιλήφθηκε μια αγγελία στη φεμινιστική εφημερίδα “The Suffragette”, καθοδηγώντας τη χρήση της έγχρωμης φωτογραφίας στη δεκαετία του 1930. Έγινε γνωστή για τα εκπληκτικά πορτραίτα και τις νεκρές φύσεις, χρησιμοποιώντας λαμπρές χρωματικές αποχρώσεις για να αναδείξει την ομορφιά των θεμάτων της, συχνά γυναικείων.

Τον Ιούλιο του 1935, σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Yevonde άνοιξε το στούντιό της στο Mayfair, στην πλατεία Berkeley 28. Εκεί δημιούργησε ορισμένα από τα πιο διάσημα έργα της, μεταξύ των οποίων και η συλλογή με τίτλο “An Intimate Exhibition: Goddesses and Others”, που ανέδειξε τα ταξικά και υπερρεαλιστικά κινήματα της τέχνης. Σύντομα, έγινε διάσημη και ζητούμενη φωτογράφος, αναλαμβάνοντας ακόμη και πορτρέτα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η νέα καμπάνια της Miu Miu αποτίει φόρο τιμής στον φωτογραφικό στιλ της Yevonde, παρουσιάζοντας την Gigi Hadid με έντονα ροζ και μπλε χρώματα στο φόντο. Φωτογραφημένη από τον εμβληματικό Steven Meisel, το διάσημο μοντέλο παρουσιάζει τις τσάντες Wander και Arcadie της Miu Miu.

Η Yevonde ήταν επίσης μια πρωτοπόρος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, διασφαλίζοντας μέσω του φακού της ότι οι γυναίκες θα είχαν τη θέση τους στην ιστορία, δηλώνοντας ότι “η φωτογραφία πορτραίτου χωρίς γυναίκες θα ήταν μια θλιβερή δουλειά”. Το ατρόμητο και φεμινιστικό της πνεύμα, καθώς και η ξεχωριστή αισθητική της ως φωτογράφος, συνεχίζουν να εμπνέουν φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

Η μοναδική χρήση του χρώματος στις φωτογραφίες της έδωσε έμπνευση για τα νέα σχέδια των τσαντών Arcadie και Wander της Miu Miu, που εμφανίζονται σε παραλλαγές χρωμάτων όπως Caramel, Cognac, Soleil και έντονο πορτοκαλί.

Αυτή η καμπάνια αντικατοπτρίζει τον στόχο της μάρκας να μεταφέρει τη φιλοσοφία μιας γυναίκας που αγωνίστηκε και κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην εποχή της, με τη Miuccia Prada, η οποία η ίδια συμμετείχε στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ιταλία τη δεκαετία του ’70, να πρωτοστατεί στη δημιουργία μιας καμπάνιας που συνδυάζει μόδα και ακτιβισμό.