Νυφικά χτενίσματα, συμβουλές για όμορφα και επιτυχημένα νυφικά χτενίσματα

Το νυφικό χτένισμα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο στην εμφάνιση της νύφης, καθώς πλαισιώνουν με τον καλύτερο ή με το χειρότερο τρόπο ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

Επειδή δε θέλουμε να συμβεί το δεύτερο, αλλά το χτένισμά μας να χαρίζει πόντους στην όμορφη κατά τα άλλα εμφάνισή μας, σας δίνουμε μερικές γενικές συμβουλές για υπέροχα νυφικά χτενίσματα που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Καταρχήν, για να πάρουμε μια ιδέα για τις τάσεις που κυκλοφορούν μπορούμε να ξεφυλλίσουμε περιοδικά και να σερφάρουμε στο ίντερνετ σε σχετικές ιστοσελίδες. Κάθε φορά που βρίσκουμε κάτι που μας αρέσει μπορούμε να το κρατάμε σε ένα αρχείο που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό.

Το νυφικό χτένισμα θα πρέπει να δένει αρμονικά με το νυφικό μας. Αν για παράδειγμα το νυφικό μας έχει μεγάλη πλάτη είναι όμορφο να την αφήσουμε να αποκαλυφθεί, αν πάλι το ύφος του νυφικού μας είναι πριγκιπικό, τότε ας επιλέξουμε ένα αριστοκρατικό στυλ και στα μαλλιά μας. Επιπλέον το νυφικό μας χτένισμα θα πρέπει να συνάδει και με τις καιρικές συνθήκες στις οποίες θα τελεστεί ο γάμος μας. Αν ο γάμος μας για παράδειγμα τελεστεί σε παραλία, ένα αέρινο και κυματιστό λουκ δίνει στα μαλλιά μας το ύφος που χρειαζόμαστε. Με τις κατάλληλες συμβουλές με έναν επαγγελματία κομμωτή, σίγουρα θα βρούμε το στυλ μας.

Νυφικά χτενίσματα

Δεν είναι όλοι οι κομμωτές κατάλληλοι για νυφικά χτενίσματα. Η μέρα αυτή είναι πολύ ξεχωριστή για εμάς και δε θέλουμε μια προχειρότητα που θα μας χαλάσει τη διάθεση, αντίθετα ένα άψογο αποτέλεσμα. O σωστός και επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να μας κάνει κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να καταλάβει τις προτιμήσεις μας και να μας φτιάξει τα μαλλιά με τρόπο που θα μας ικανοποιήσει. Θα πρέπει να μας ρωτήσει για το χρώμα που έχουμε συνήθως τα μαλλιά μας, το μήκος τους αν δηλαδή προτιμάμε τα κοντά ή τα μακριά μαλλιά αλλά και το στυλ τους (ίσια, κυματιστά, μαζεμένα ή ελεύθερα), για το ύφος και το χρώμα του νυφικού μας. Καλό είναι να πάρουμε τη γνώμη δύο κομμωτών ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε με ποιο αντικειμενικό τρόπο ποιος από τους δύο κάνει για εμάς.

Νυφικά χτενίσματα

Όταν ο κομμωτής που έχουμε επιλέξει μας προτείνει το πακέτο πρέπει να φροντίσουμε να ενημερωθούμε για το πόσες πρόβες περιλαμβάνει. Τον ρωτάμε πόσες πρόβες πιστεύει ότι θα χρειαστούμε. Τέλος ρωτάμε αν το πακέτο συμπεριλαμβάνει χτένισμα για κάποιο άλλο στενό μας πρόσωπο, τη μητέρα ή την κουμπάρα μας.

Τον κομμωτή μας θα πρέπει να τον κλείσουμε 8 εβδομάδες πριν , προκειμένου να είμαστε σίγουρες πως θα τον βρούμε διαθέσιμο, ενώ η πρώτη πρόβα θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον έναν μήνα πριν έχοντας μαζί μας αξεσουάρ όπως κουάρ και πέπλο που πιθανώς φορέσουμε τη μεγάλη ημέρα αλλά και μια φωτογραφία του νυφικού μας. Έτσι θα έχουμε το χρόνο συμμαχό μας ώστε να προλάβουμε να διορθώσουμε κάτι στην εμφάνιση των μαλλιών μας, πάντα με τις κατάλληλες οδηγίες του, αν για παράδειγμα χρειάζονται κάποια ειδική θεραπεία.

Όσον αφορά το μήκος τους, αν το χτένισμα που θα επιλέξουμε απαιτεί πλούσια χαίτη που δε την διαθέτουμε, πρέπει να γνωρίζουμε πως χρειάζεται πολύ μεγάλο διάστημα για να μακρύνουν τα μαλλιά μας. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν αξεσουάρ όπως όπως τρέσες και εξτένσιονς που είναι στη διάθεσή μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις.

Επίσης στην πρόβα μη ξεχάσουμε να βγάλουμε φωτογραφίες από κάθε όλες τις πλευρές. ώστε να θυμόμαστε εύκολα πώς θα δείχνουμε την ημέρα του γάμου μας.

Νυφικά χτενίσματα

Τα μαλλιά μας θα πρέπει να αντέξουν όλο το βράδυ. Πρέπει να φροντίσουμε επομένως να χτενιστούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα της τελετής γίνεται. Αν το νυφικό μας χτένισμα χρειάζεται κάποια προεργασία μπορεί να μας βάλει κάποιο ρόλεϊ ή να μας κάνει κάποιο αρχικό ίσιωμα και να ολοκληρώσει το χτένισμα αφού ο κομμωτής έχει ασχοληθεί πρώτα με την κουμπάρα και στη συνέχεια με τη μητέρα μας.  Φυσικά το χτένισμα τρίτων προσώπων θα πρέπει να γίνει αφού έχει υπάρξει έγκαιρη συννενόηση με τον κομμωτή μας για να προλάβει να οργανώσει το χρόνο του και να μην αγχωθείτε τελευταία στιγμή.

Παρόλο που το νυφικό χτένισμα θα πρέπει να μείνει σταθερό για όλο το βράδυ δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να μας απασχολεί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε αν και εμείς νιώθουμε άνετα με αυτό. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το τσεκάρουμε είναι όταν κάνουμε τις πρόβες να αφήνετε τα μαλλιά μας ανέγκιχτα όσο γίνεται περισσότερο και να ασχοληθούμε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η ημέρα του γάμου μας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Δεν πρέπει να αλλάξουμε το χρώμα ή το μήκος των μαλλιών μας αν δεν είμαστε σίγουρες πως μας πάνε. Η ιδανική περίοδος για να βάψετε τα μαλλιά μας είναι μια βδομάδα πριν το γάμο μας, ενώ αν θέλετε οπωσδήποτε να τα κόψετε τότε πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του κομμωτή που έχει αναλάβει την νυφική μας κόμμωση.

Όταν το νυφικό μας χτένισμα, ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και υποστηρίζεται από το νυφικό μας, τότε είμαστε σίγουρες πως μας ταιριάζει και νιώθουμε πολύ χαρούμενες!!!