Το concealer είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ για πολλές γυναίκες, καθώς μας βοηθά να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους και να δώσουμε λάμψη στο πρόσωπο.

Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή του concealer είναι καθοριστική για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να έχουμε ένα φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ CONCEALER

Παρακάτω θα δούμε τους πέντε βασικούς κανόνες για την εφαρμογή του concealer:

Κανόνας 1: Επιλογή σωστού χρώματος

Ο πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας για την εφαρμογή του concealer είναι να επιλέξετε το σωστό χρώμα που ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματός σας. Επιλέξτε ένα concealer που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες.

Κανόνας 2: Εφαρμογή σε τρία σημεία

Για να εφαρμόσετε το concealer με τον καλύτερο τρόπο, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε τρία σημεία του προσώπου σας: κάτω από τα μάτια, στο κέντρο της μύτης και στο κέντρο του μετώπου. Στη συνέχεια, απλώστε το προϊόν με απαλές κινήσεις κατακόρυφα για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη εφαρμογή.

Κανόνας 3: Χρήση δαχτύλων ή πινέλου

Μπορείτε να εφαρμόσετε το concealer με τα δάχτυλά σας για μια πιο φυσική όψη ή με ένα πινέλο για πιο ακριβή εφαρμογή και κάλυψη. Αναζητήστε την τεχνική που σας εξυπηρετεί καλύτερα και πειραματιστείτε για να βρείτε τον ιδανικό τρόπο για εσάς.

Κανόνας 4: Σετάρισμα με πούδρα

Για να διατηρήσετε το concealer στη θέση του και να αποφύγετε το μουτζούρωμα, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση πούδρας πάνω από το προϊόν. Προτιμήστε μια διαφανή πούδρα ή μια πούδρα με λεπτή υφή για φυσικό αποτέλεσμα.

Κανόνας 5: Μην υπερβάλλετε

Το concealer είναι μια ισχυρή πρόσθετη κάλυψη, αλλά προσοχή να μην υπερβείτε στην ποσότητα. Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες και να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αν το υπερβάλλετε, το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται βαρύ και ανέκφραστό.

Ακολουθώντας αυτούς τους πέντε βασικούς κανόνες για την εφαρμογή του concealer, θα αποκτήσετε ένα φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα που θα αναδείξει την ομορφιά σας και θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή σας.

Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ και να περιποιείστε το δέρμα σας για ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα κάθε μέρα!