Πάπια Εορταστική μια συνταγή κυνηγιού . Εξαιρετική συνταγή για Εορταστική πάπια. Ότι καλύτερο για γιορτινό τραπέζι. Κάτι ιδιαίτερο και εύκολο για ένα τραπέζι που θέλεις να εντυπωσιάσεις

Υλικά

  • στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
  • 1 μπουκάλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια κοτσάνι από σέλινο σε κομμάτια
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
  2. Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
  3. Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Το συνοδεύουμε με ένα ξηρό ροζέ κρασί