Πάπια Εορταστική μια συνταγή κυνηγιού . Εξαιρετική συνταγή για Εορταστική πάπια. Ότι καλύτερο για γιορτινό τραπέζι. Κάτι ιδιαίτερο και εύκολο για ένα τραπέζι που θέλεις να εντυπωσιάσεις
Υλικά
- στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
- 1 μπουκάλι μαυροδάφνη
- 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα σε κομμάτια
- 2 κλωνάρια κοτσάνι από σέλινο σε κομμάτια
- κόκκους μαύρου πιπεριού
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
- Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
- Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Το συνοδεύουμε με ένα ξηρό ροζέ κρασί