Προορισμοί για το Πάσχα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Πού Θα Ταξιδέψουν οι Έλληνες. Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, οι Έλληνες αναζητούν τους ιδανικούς προορισμούς για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Φέτος, η Κέρκυρα και άλλα παραδοσιακά ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν για τα πασχαλινά έθιμα τους. Αλλά πέρα από τα ελληνικά εδάφη, πολλοί επιλέγουν και προορισμούς στο εξωτερικό για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι προτιμούν το Ναύπλιο, την Καστοριά, τη Πιερία, τη Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, και τα Ζαγοροχώρια, ενώ δημοφιλείς είναι και οι νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, και τα Κύθηρα.

Ωστόσο, η επιλογή προορισμών στο εξωτερικό είναι εξίσου πολύπλευρη. Οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, και το Μπριζ, αλλά και προορισμούς εκτός Ευρώπης όπως η Αμερική. Επιπλέον, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος παραμένουν πόλος έλξης λόγω του θρησκευτικού τους βάρους.

Οι επαγγελματίες τουρισμού αναφέρουν αύξηση των οργανωμένων ταξιδιών στο εξωτερικό κατά 75% σε σχέση με το 2023, με ανάκαμψη και στα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς.

Τα ξενοδοχεία σε πολλούς προορισμούς της Ελλάδας αναμένεται να είναι γεμάτα κατά 70% έως 90% την περίοδο του Πάσχα, ενώ σε κάποιους θα φτάσουν ακόμα και το 100%.

Από το Νότιο Αιγαίο μέχρι τα Βόρεια Ελληνικά νησιά, η Ελλάδα προσελκύει τους ταξιδιώτες τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Οι περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις τουριστικές ροές, ενώ άλλοι προορισμοί όπως η Ελαφόνησος, η Αρχαία Ολυμπία και η Πάρος αναδεικνύονται ως προορισμοί επιλογής για τους επισκέπτες τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.