Τα ρόδια τονώνουν την καρδιά εξαλείφουν ρυτίδες και κηλίδες και έχουν πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες

Τα ρόδια κατάγονται από την Ανατολή. Στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένα στην Περσεφόνη και στην Ήρα. Ο λαός  έχει το ρόδι σα σύμβολο γονιμότητας. Ο δε Σολομών τα ύμνησε στο «Άσμα Ασμάτων» σα να συμβολίζει την ύπαρξη ωραίων αισθημάτων κάτω από τραχύ και πικρό προσωπείο. Και οι Ρωμαίοι χάραξαν το ρόδι πάνω στα χρυσά τους νομίσματα.

Το ρόδι περιέχει βιταμίνες B, C, E, G, μεταλλικές ουσίες και πολλάάλλα.

Ο χυμός του ροδιού ωφελεί στις νευρώσεις του στομάχου, στις παθήσεις του συκωτιού και της χολής, διευκολύνει πολύ την πέψη. Είναι πολύ διουρητικό.Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και των αλάτων, γιατί δεν έχει οξαλικά και άλλα πληθωρικά άλατα. Ωφελεί στο άσθμα, τη στηθάγχη, τις αμοιβαδώσεις και τις εντερικές παθήσεις. Απέδειξαν ότι τονώνει την καρδιά, βοηθάει στις αρρώστιες της καρδιάς, γιατί καθαρίζει το αίμα. Βοηθάει στην αρτηριοσκλήρωση και κάνει ωραία καθαρή επιδερμίδα.

Η θεραπευτικές του ιδιότητες, σχετικώς με τα παράσιτα, είναι αξιόλογες. Δίνεται δε ως εξής:

  • Κάθε πρωί παίρνει ο άρρωστος 20 γραμμάρια χυμού ροδιών και μετά μια ώρα ένα φλιτζάνι του καφέ γεμάτο ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Επίσης σε αρρώστους με πυρετό και σε αρρώστους που πάσχουν από ερεθισμούς ή φλεγμονές των ουροφόρων οδών δίδεται σιρόπι από χυμό ροδιών.
  • Ο χυμός ροδιών χρησιμοποιείται και σαν οδοντόκρεμα, που καθαρίζει  και στερεώνει τα δόντια και θεραπεύει συγχρόνως και τις παθήσεις των ούλων.
  • Ο χυμός του ροδιού στερεοποιεί το δέρμα και εξαλείφει τις ρυτίδες του προσώπου. Ανακατωμένος με λίγο καλό ελαιόλαδο αφαιρεί όλες τις κηλίδες του δέρματος.