Τερακότα Πώς να τη χρησιμοποιείτε. Η τερακότα αποτελεί το προϊόν μακιγιάζ που χαρίζει στο πρόσωπο ένα bronze χρώμα. Πολλές γυναίκες τη λατρεύουν και δεν την αποχωρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τι είναι η τερακότα;

Η τερακότα λέγεται κανονικά terracotta και είναι ιταλική λέξη. Προέρχεται από τους λατινικούς όρους terra + cotta, που σημαίνουν αντίστοιχα «γη» και «ψημένος» ή «καμένος, -η, -ο». Η ονομασία της έχει να κάνει με τον τρόπο που παρασκευάζεται και με το τελικό αποτέλεσμα που δίνει στο μακιγιάζ.

Πώς χρησιμοποιείται η τερακότα;

Η τερακότα χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ σε γυναίκες και άνδρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Την φοράνε περισσότερο ως ρουζ και για κοψίματα στο πρόσωπο ή και το σώμα (contouring).

Έχει τη σύσταση πούδρας, η εφαρμογή της στο δέρμα γίνεται με πινέλο. Ανάλογα με την χρήση της επιλέγουμε το πινέλο. Για παράδειγμα, εάν τη βάλετε σαν ρουζ, πρέπει να έχετε ένα κοντό και χοντρό πινέλο, με αυτό να απλώνετε την τερακότα στα μήλα. Εάν τη βάλετε για να τονίσετε τα ζυγωματικά και τα οστά σας, για να κάνετε κοψίματα, πρέπει να έχετε ένα πινέλο κατάλληλο για contouring.

Αν βάλετε πολύ μάλλον θα πετύχετε ένα σκούρο, μη φυσικό ή υπερβολικό αποτέλεσμα. Το διορθώνετε με το να προσθέσετε με το πινέλο πούδρας λίγη ποσότητα από την πούδρα σας. Αυτήν που έχετε ήδη βάλει στη βάση του μακιγιάζ σας, πριν την τερακότα (πριν το bronzer). Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται το κοκκινισμένο ή μαυρισμένο look που δίνει η τερακότα. Και πλησιάζει το τελικό χρωματικό αποτέλεσμα στους δικούς σας τόνους.

Τερακότα Πώς να τη χρησιμοποιείτε

Διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιείτε την τερακότα όλο το χρόνο

Ως ρουζ για μαυρισμένο αποτέλεσμα

Ένας συνηθισμένος και ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιείτε την τερακότα ως ρουζ. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να κινηθείτε στις πιο γήινες και καφετί αποχρώσεις μιας τερακότας.

Μόλις ολοκληρώσετε με τη βάση του μακιγιάζ, χαμογελάτε για να είναι διακριτά τα μήλα σας. Βάζετε λίγη πούδρα bronzer στο πινέλο ρουζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις τοποθετείτε στα μήλα και σβήνετε απαλά προς τα πίσω (προς τα αυτιά). Εάν θέλετε βάζετε ελάχιστη ποσότητα στο μέτωπο, το πιγούνι και τη μύτη, ίσα – ίσα για να αναμειχθεί ομοιόμορφα το χρώμα με το μακιγιάζ όλου του προσώπου.

Κοψίματα στο πρόσωπο

Ένας από τους τρόπους χρησιμοποίησης του προϊόντος είναι για τα κοψίματα στο πρόσωπο. Το λεγόμενο contouring, το οποίο τονίζει τα ζυγωματικά και τα οστά του προσώπου μας.

Με το ανάλογο πινέλο, πάνω από το make up σας, τραβάτε απαλά μία γραμμή που να περνάει κάτω από τα μήλα σας, ξεκινώντας μπροστά από το αυτί. Εάν θέλετε, βάζετε λίγη ποσότητα περιμετρικά στο μέτωπο, στους κροταφικούς λοβούς και φυσικά στη γνάθο. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε γραμμές στο λαιμό αλλά και στα οστά του ντεκολτέ για να υπάρχει ομοιομορφία με το μακιγιάζ του προσώπου.

Τονισμό στα οστά και στους μύες του σώματος

Με το πινέλο για το contouring μπορείτε να κάνετε το ίδιο και σε σημεία του σώματός σας. Η χρήση του γίνετε όλες τις εποχές του χρόνου, και φυσικά όταν επιλέγετε ένα ρούχο το οποίο αφήνει ακάλυπτα μέρη του σώματός σας. Σημεία στο σώμα που χρησιμοποιείται η τερακότα είναι το ντεκολτέ, ο λαιμός, ο θώρακας, οι κοιλιακοί και οι γάμπες.

Λάμψη στο πρόσωπο και το σώμα

Στο σώμα σας μπορείτε να βάλετε τερακότα που να είναι κοντά στο χρώμα του δέρματός σας. Δίνει λάμψη και θα απογειώσει την εμφάνισή σας. Σημεία του σώματος για τη συγκεκριμένη χρήση είναι τα πόδια, τα χέρια και η πλάτη.

Στο πρόσωπο, επιλέξτε μια τερακότα σχετικά κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας. Εάν είστε πολύ λευκές, κινηθείτε στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις τερακότας που θα βρείτε. Σε κάθε περίπτωση, απλώστε με ένα πινέλο λίγη τερακότα στο μέτωπο και τη μύτη. Εάν θέλετε βάλτε ελάχιστη στα πλαϊνά του μετώπου και κοντά στα αυτιά προς τη γνάθο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε λίγο πιο σκούρο χρώμα και μπόλικη λάμψη!

Ως σκιά ματιών

Φτιάξτε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ με την τερακότα σας! Χρησιμοποιήστε τη και ως σκιά ματιών, για όλες τις ώρες της ημέρας, για όλες τις περιστάσεις, για όλο το χρόνο! Εξαρτάται, από το πόσο σκούρα είναι, πόση ποσότητα θα χρησιμοποιήσετε και με τι τρόπο θα την απλώσετε στα μάτια σας.

Τις πρωινές ώρες μπορείτε να βάζετε λίγη ποσότητα μόνο στο άνω κινητό βλέφαρο. Χωρίς να τραβάτε παραπάνω ή παραδίπλα τη σκιά. Τις βραδινές περιστάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάλλιστα την τερακότα σας για ένα smoky ή cat – eye look.

Είναι βασικό να χρησιμοποιείτε ένα πινελάκι ακριβείας για την εφαρμογή της τερακότας ως σκιάς. Το πινέλο ακριβείας για σκιές έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Ως πούδρα σε όλο το πρόσωπο για ένα πιο σκούρο και ηλιοκαμένο look

Χρησιμοποίησης του bronzer στο μακιγιάζ προσώπου ως μια πούδρα που μπαίνει σε όλο το πρόσωπο. Ενδεχομένως και το λαιμό ή και τα άνω οστά του σώματος εάν είναι ακάλυπτα από ρούχα.

Η τερακότα έχει την υφή πούδρας, μπορεί να φέρει το mat αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Μπορεί, ακόμη, να ολοκληρώσει το μακιγιάζ όπως το ολοκληρώνει και η πούδρα.

Η διαφορά της με την πούδρα είναι κυρίως στην απόχρωση. Η πούδρα πρέπει να είναι σε αρμονία με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. Η τερακότα έχει μία λίγο ή πολύ πιο σκούρα απόχρωση από το δέρμα. Εσείς  μπορείτε άφοβα να την απλώνετε με το ειδικό πινέλο πούδρας σε όλο το πρόσωπό σας. Ιδιαίτερα στις βραδινές εξόδους που θέλετε ένα πιο έντονο μακιγιάζ.