Τηγανιά με συκωταριά, κρεμμυδάκι και άνηθο. Η αρνίσια συκωταριά είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι.
Τηγανιά με συκωταριά, κρεμμυδάκι και άνηθο
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (μαζί με το τρυφερό, πράσινο μέρος)
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο, σε φέτες
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- αλάτι,
- πιπέρι
Παρασκευή
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να πάρει βράση, αλατίζετε και προσθέτετε τη συκωταριά. Τη ζεματάτε για 2-3 λεπτά και ύστερα τη στραγγίζετε. Αφού κρυώσει λίγο, την κόβετε σε κυβάκια.
- Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι να κάψει και προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνετε τη συκωταριά και αλατοπιπερώνετε. Όταν τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές, τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια κρατώντας στην άκρη λίγο από το πράσινο μέρος τους. Αφού μαραθούν, ξανά ρίχνετε μέσα τη συκωταριά, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε σχεδόν όλο τον άνηθο. Αφού πήξει ελαφρώς η σάλτσα, τραβάτε τη συκωταριά από τη φωτιά.
- Ψήνετε φέτες ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να φρυγανιστούν και τις τοποθετείτε κομμένες στα τέσσερα σε μια πιατέλα ρίχνοντας από επάνω φρέσκο λάδι και πασπαλίζοντας ρίγανη.
Σερβίρισμα
Ψήνετε φέτες ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να φρυγανιστούν και τις τοποθετείτε κομμένες στα τέσσερα σε μια πιατέλα ρίχνοντας από επάνω φρέσκο λάδι και πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Τοποθετούμε την τηγανιά στα πιάτα και πασπαλίζετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο και σερβίρετε αμέσως.