Το app για να ξέρουν όλοι οι ταξιδιώτες τα δικαιώματά τους. Νέα βελτιωμένη εφαρμογή του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή σχετικά με τα δικαιώματά των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών

Νέα βελτιωμένη εφαρμογή εξέδωσε το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή. Σχετικά με τα δικαιώματά των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Η νέα βελτιωμένη εφαρμογή για κινητές συσκευές – ECC Net Travel – είναι ήδη διαθέσιμη. Σε 25 διαφορετικές γλώσσες και 30 ευρωπαϊκές χώρες και έχει σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να ξεπερνούν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε περιόδους διακοπών.

Το app για να ξέρουν όλοι οι ταξιδιώτες τα δικαιώματά τους

Οι απρόσμενες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών στο εξωτερικό μπορούν να τις καταστρέψουν και να χαλάσουν τη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, το προπληρωμένο αυτοκίνητο ενοικίασης δεν είναι πλέον διαθέσιμο, το δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι ξαφνικά πιο ακριβό από το συμφωνημένο τίμημα ή ένα απρόσμενο ατύχημα που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Παράλληλα με τα παραπάνω, οι διαφορετικές γλώσσες μπορούν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Επιπλέον, πολλοί είναι οι καταναλωτές που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν.

Η νέα εφαρμογή του Δικτύου Ευρωπαϊκών Καταναλωτικών Κέντρων (ECC-Net) δεν παρέχει μόνο νομικές πληροφορίες, αλλά βοηθά τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν πιεστικές καταστάσεις, έχοντας στη διάθεσή τους μέσω της εφαρμογής μερικές προτάσεις στη γλώσσα της χώρας διαμονής σχετικά με την εκάστοτε κατάσταση. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες χρήσιμες διευθύνσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί για έκτακτες ανάγκες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες και στις 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν ως “ECC-Net: Travel” στο Google Play και το iTunes Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.