Οι μπρουσκέτες είναι τραγανές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, αλειμμένες με διάφορα καταπληκτικά μείγματα για ουζάκι, μπίρα, κρασί

Υλικά

10 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο

20 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

20 γρ. πέστο βασιλικού

1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένη στη μέση

αλάτι χοντρό

ρόκα καθαρισμένη

Μπρουσκέτες

Εκτέλεση συνταγής

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα και σερβίρουμε.