Κρεπάρισμα μαλλιών. Κρεπάρισμα ονομάζουμε το ξύσιμο των μαλλιών. Δίνει πλούσιο όγκο στα μαλλιά σου αλλά και την τέλεια ένταση

Όταν θέλουμε όγκο το μυαλό μας πάει κατευθείαν στο κρεπάρισμα. Ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό για το χτένισμα, δεν είναι μια λύση που θα πρέπει να εμπιστευόμαστε κάθε μέρα.

Ένα ωραίο και επαγγελματικό χτένισμα ξεκινάει με το κρεπάρισμα. Το οποίο θα δώσει όγκο στα μαλλιά και θα κάνει το χτένισμα να κρατήσει περισσότερο.

Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι η τρίχα καταπονείται και καταστρέφεται αν το παρακάνουμε. Το συνεχές βούρτσισμα μπορεί να μας κάνει να χάσουμε περισσότερες τρίχες απ’ όσες φυσιολογικά χάνουμε καθημερινά, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν επιθυμούμε.

Κρεπάρισμα μαλλιών

Όλες οι γυναίκες θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι όμορφα και να έχουν πλούσιο όγκο στις ρίζες. Αυτή η τόσο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να απογειώσει ακόμη και το πιο απλό ίσιο χτένισμα κάνοντας τα επίπεδα και άτονα μαλλιά, εκθαμβωτικά.

Για να απολαμβάνουμε υγιή και όμορφα μαλλιά χρειάζεται να έχουμε μέτρο σε ότι και εάν κάνουμε.

Πως να κρεπάρω τα μαλλιά μου και να δώσω όγκο στις ρίζες;

  • Πιάστε μια μικρή τούφα, κρατήστε την από την άκρη και τεντώστε τη ψηλά.
  • Με απαλές και γρήγορες κινήσεις πάνω κάτω ξεκινώντας από τις ρίζες και προχωρώντας προς τις άκρες τραβήξτε τις τρίχες κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Επαναλάβετε την κίνηση 3 φορές για κάθε τούφα μαλλιών και μόλις τελειώσετε ψεκάστε λίγη λακ.
  • Μόλις τελειώσετε με το κρεπάρισμα των μαλλιών σας, χτενίστε ελαφρώς το επάνω μέρος του για να γίνει ομαλό.
  • Προσέξτε όμως, μην ασκήσετε μεγάλη κίνηση διότι θα χαθεί ο όγκος που έχετε δημιουργήσει.
  • Σε περίπτωση που μετά το φινίρισμα, ο όγκος που έχει δημιουργηθεί δεν σας αρκεί, κρεπάρετε λίγο ακόμη τις κρυμμένες τούφες και χτενίστε εκ νέου την κορυφή.