Ποικιλία μεζέδων για λευκό κρασί. Το κρασί ταιριάζει πιο πολύ με ψάρια, διάφορα αλλαντικά και τυριά, αποξηραμένα φρούτα συνδυάζονται με όλους τους μεζέδες ή σερβίρονται και ξεχωριστά.
Λαχανικά και όσπρια, όπως για παράδειγμα γίγαντες, λιαστές ντομάτες και ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ελιές, κάπαρη, αλλά και διάφορες αλοιφές, από μελιτζανοσαλάτα και τυροσαλάτα μέχρι ουγκαρέζα.
Οι όμορφες βραδιές είναι ιδανικές, για να βρεθούμε με φίλους και να απολαύσουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί στη βεράντα ή τον κήπο. Μία ποικιλία τυριών αποτελεί την τέλεια λύση για τη συνοδεία του κρασιού.
Ποικιλία μεζέδων για λευκό κρασί
• Αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
• Σολομός και πατέ από διάφορα είδη ψαριών, σε συνδυασμό με λίγο ψωμί, κρακεράκια, κρητικά παξιμάδια ή κριτσίνια.
• Ντολμάδες
• Ελιές Πράσινες και Πάστα ελιάς από πράσινες ελιές.
• Αλοιφές από ψητή πράσινη πιπεριά και τυρί.
• Τζατζίκι
• Παραδοσιακή φέτα, φέτα με γεύσεις, κάποιο μαλακό κατσικίσιο τυρί όπως γκερεμέζι και ερίφι. Οποιοδήποτε μαλακό, πικάντικο τυρί (στη φέτα μπορεί να προστεθεί λίγο ελαιόλαδο, μπούκοβο ή μυρωδικά).
Για να στήσετε μια ποικιλία μεζέ, απλώς επιλέξτε 4 με 7 διαφορετικά είδη ανά ποικιλία και τοποθετήστε τα σε μεγάλες πιατέλες με τρόπο καλαίσθητο, έτσι ώστε να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων, γεύσεων και υφής.
Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ψωμί, κριτσίνια ή παξιμάδια. Λίγο έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι, σερβιρισμένο με φρέσκο ψωμί είναι επίσης ένας απίθανος μεζές.