Αξεσουάρ | Μαντήλια Κορδέλες . Ο σκοπός τους δεν είναι να ζεσταίνουν. Το μαντήλι μπορεί να τονίσει ωραία ένα μονότονο ανσάμπλ.

Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τα μαντήλια είναι πάρα πολλοί, χωρίς να κινδυνεύει η αξιοπρέπεια μας. Π.χ. να το βάλουμε στη τσέπη ή στη ζώνη, να το δέσουμε στο λαιμό ή στο κεφάλι κτλ.

Οι ηλικιωμένες κυρίες πρέπει να αποφεύγουν τα πολύ μικρά ή με εξεζητημένα χρώματα και σχέδια μαντήλια, τα οποία είναι κατάλληλα για κορίτσια ή νεαρές γυναίκες.

Το υλικό και τον τρόπο που θα το δέσουμε καθορίζει το φόρεμα.

Π.χ. μαντήλια από σιφόν ή περλόν δεν ταιριάζουν με χειμερινά σπορ φορέματα ή σπορ μάλλινα μαντήλια με ελαφρά καλοκαιρινά και επίσημα φορέματα.

Επίσης ένα μαντήλι μπορεί να στολίζει όμορφα το λαιμό με ένα πουλόβερ χωρίς γιακά, δεν ταιριάζει όμως σε ένα φόρεμα με γιακά, διότι φαίνεται παραφορτωμένο.

Τα φουλάρια στα μαλλιά είναι το πλέον διάσημο αξεσουάρ, που το βλέπουμε να εμφανίζεται κάθε χρόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάμπολλα χτενίσματα. Από αλογοουρές και ατημέλητους κότσους μέχρι και με τα μαλλιά κάτω, ανέμελα, προσδίδοντας μια παιχνιδιάρικη διάθεση στο look σας.

Αξεσουάρ | Μαντήλια Κορδέλες

Οι κορδέλες είναι ο πιο εύκολος τρόπος, για να δώσετε στιλ και φινέτσα σε μια απλή και ανιαρή αλογοουρά. Θυμίζουν κάτι από γαλλικό ταμπεραμέντο και θα κάνουν σίγουρα άκρως ρομαντικές τις εμφανίσεις σας.

Καλό είναι να πιάσετε πρώτα τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι κι έπειτα να βάλετε από πάνω -για να μη φαίνεται καθόλου- την αγαπημένη σας κορδέλα δένοντάς την σε φιόγκο.

Είστε πανέτοιμες και θα κάνετε τις πιο όμορφες και parisian chic εμφανίσεις σας όπου κι αν πάτε!

Όπως και να ‘χει, και με όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιηθούν, τα μαντήλια δίνουν τη δική τους ωραία πινελιά και συμπληρώνουν την εμφάνιση μας!