ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ  22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ :  Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και ανήκει στο στοιχείο της Γης. Αγαπά την τάξη και την οργάνωση και είναι δεκτικός σε νέες εμπειρίες. Αποζητά την κοινωνική αποδοχή και ενδιαφέρεται για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ : Επιδεικνύει ταλέντα και αξίες μέσα στην προσπάθεια της αναγνώρισης, της κοινωνικής αποδοχής και διατήρησης της φήμης του. Τον χαρακτηρίζει η εργατικότητα  και η ικανότητα του να διοικεί και να εποπτεύει.

Με έντονο το αίσθημα της ευθύνης παλεύει  με τις αντιξοότητες και δεν υποκύπτει εύκολα σε απογοητεύσεις. Η τάση του για οικονομία μπορεί κάποιες φορές να εκφραστεί ως μίζερη και η επιμέλεια του για τάξη και οργάνωση ως υποχονδριακή. Αυτά όμως ξεπερνιούνται εύκολα όταν η τυπικότητα του δεν είναι υπερβολική.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ : Η σοβαρότητα τους δεν τους εμποδίζει να είναι κοινωνικοί και ευχάριστοι, γι’ αυτό και έχουν πολλούς φίλους. Δύσκολα όμως θα επιτρέψουν οικειότητες με άτομα που δεν εγκρίνουν και δεν ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό status. Επιλύουν τις διαφορές τους  με σύνεση και ψυχραιμία αλλά δεν πρέπει να τον ζορίσεις πολύ γιατί πιστεύει και στο » οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ : Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του χαρακτήρα του είναι: Φιλοδοξία, Σύνεση και Οργάνωση που τον βοηθούν να ανέβει  σε υψηλές επαγγελματικά θέσεις. Στις σχέσεις του όμως με τους άλλους καθώς και με το αντίθετο φίλο, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Επιδιώκει  πρώτα να εξασφαλίσει  την σιγουριά της σωστής εκλογής δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι στερείται συναισθημάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαχυτικός, ειδικά μπροστά σε τρίτους , πέραν της ευαίσθητης φύσης του και της ανάγκης να αγαπηθεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ : Πιστεύει δυνατά στο θεσμό της οικογένειας επιζητώντας από τον σύντροφο του εκτίμηση, τρυφερότητα και υπευθυνότητα. Όταν τον απογοητεύει το οικογενειακό περιβάλλον είναι κάτι που του στοιχίζει πολύ.

Η γυναίκα Αιγόκερως ιδιαίτερα, πίσω από το ήρεμο ύφος της κρύβει έναν απέραντο δυναμισμό και μέσα στην τυπικότητα της συμπεριφοράς της  έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα. Όταν απογοητεύεται γίνεται ψυχρή και πιστεύει πως η ίδια μπορεί να πετύχει τα πάντα με το δυναμισμό  της. Είναι γυναίκα παραδοσιακή με απόψεις περισσότερο συντηρητικές και περήφανη για την καταγωγή και τις ρίζες της.

Η εκλογή του συζύγου ή του συντρόφου δεν είναι γι’ αυτήν καθόλου εύκολη υπόθεση. Από τον άντρα της ζωής της έχει μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να την κάνει να νιώθει περήφανη για τα επιτεύγματα του, να είναι δυναμικός και πετυχημένος αλλά και ιδανικός πατέρας για τα παιδιά της. Ο γάμος ή η σχέση της όμως μπορεί να πληγούν μέσα από την ανάγκη της για αναγνώριση στον επαγγελματικό τομέα. Γενικά είναι άκαμπτη στις απόψεις της και διακρίνεται από επιμονή για την επίτευξη των στόχων της.