Ακμή ως αποτέλεσμα νευρικής κατάστασης. Η πάθηση της ακμής δεν έχει μεγάλη σημασία για τη γενική κατάσταση της υγείας. Είναι όμως αντιαισθητική και ενοχλητική, γιατί έχει μεγάλη επίδραση στο ηθικό και στην ψυχική κατάσταση του ατόμου, στο οποίο προκαλεί πολλές πικρίες και ανησυχίες.

Ακμή

Η ακμή εμφανίζεται κυρίως στους νέους και στα κορίτσια κατά την εφηβική ηλικία, εξ ου και είναι γνωστή με το όνομα » σπυριά της νεότητας. «Προσβάλλει κυρίως το πρόσωπο και την ωμοπλάτη, που γεμίζουν κυριολεκτικά από σπυριά κατά την περιοδική κυρίως έξαρση των εξανθημάτων της.

Θεραπεία:

Για τη θεραπεία της ακμής  η επιστήμη έχει προχωρήσει ήδη αρκετά, ώστε να απαλλάσσει τον πάσχοντα σε σύντομο διάστημα. Άλλοτε η θεραπεία της ακμής περιορίζονταν στο σπάσιμο των μπιμπικιών και στη διαβεβαίωση ότι θα περάσει με την πάροδο του χρόνου και την ενηλικίωση. Σήμερα, όμως, έχουν εξακριβωθεί πλήρως τα αίτια, που την προκαλούν και έχουν εξευρεθεί τα επιστημονικά μέσα, που την εξαφανίζουν.

Μολονότι η ακμή προσβάλλει ορισμένα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, την ωμοπλάτη κλπ., η αναζήτηση των αιτιών δεν πρέπει να περιορίζεται σ’ αυτά, αλλά στη γενική κατάσταση του οργανισμού.

Ένας από τους βασικούς λόγους,  που επιδρά στην εμφάνιση της ακμής, είναι η νευρική κατάσταση του ατόμου. Η ακμή παρουσιάζεται στα νευρικά άτομα, δηλαδή τα άτομα εκείνα τα οποία κοκκινίζουν εύκολα  και που η συγκίνηση τα κάνει να ιδρώνουν αμέσως.

Καταστάσεις επιδείνωσης της ακμής:

Οι φροντίδες, τα σοκ από συγκίνηση, οι ανησυχίες, οι κόποι, η πολύ έντονη διανοητική εργασία, την επιδεινώνουν, καθώς και η ανεπαρκής ανάπαυση ή ο ανεπαρκής ύπνος. Δεν υπάρχουν ακμές όταν υπάρχει φυσική ισορροπία. Εκδηλώνεται σαν συνέπεια κάποιας αντιξοότητας και υποτροπιάζουν, όταν η ενόχληση γίνεται έμμονη ιδέα.

Η επιδερμίδα πολλές φορές αντανακλά πιστά τις συγκινήσεις και αγωνίες. Για να θεραπεύσεις λοιπόν  τις ακμές σας, αρχίστε από τη θεραπεία των νεύρων σας. Το καλμάρισμα των νεύρων και μια ισορροπημένη ζωή, συμβάλλουν πολύ στη θεραπεία τους.

Και να θυμάσε πάντα, πως μια διανοητική μεταβολή δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.