Αλλαγή πάνας : καθαριότητα και οικονομία. Τα βρέφη πρέπει να αλλάζονται πριν ή μετά από τα γεύματα. Τα βρέφη πρέπει να αλλάζονται πριν ή μετά από τα γεύματα.

Το μωρό σας χρειάζεται αλλαγή πάνας 7 ή 8 φορές την ημέρα. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των γλουτών μπορεί να ερεθιστεί εύκολα εξαιτίας της υγρασίας και της επαφής με τα ούρα και τα κόπρανα, καθώς και την τριβή με τις πάνες. Επομένως, το δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κάθε φορά που αλλάζετε πάνα. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να προφυλάξετε το ευαίσθητο δέρμα της μηρογεννητικής περιοχής του παιδιού σας!

Αλλαγή πάνας : καθαριότητα και οικονομία

Τα βρέφη που θηλάζουν καλύτερα να αλλάζονται πριν από το θηλασμό, για να μην ενοχλείται η μητέρα από τη μυρουδιά, που μπορεί να έχουν οι λερωμένες πάνες.

Το βρέφος που τρέφεται με μπιμπερό αφήνει συχνά τα ούρα του κατά τη διάρκεια του γεύματος, έτσι λοιπόν, αν το αλλάξουμε μετά το γεύμα, έχουμε κάπως οικονομία στις πάνες.

Καθαριότητα μετά τις κενώσεις. Ύστερα από κάθε κένωση πρέπει να καθαρίζεται και να πλένεται αμέσως το μωρό, ενώ, επειδή το βρέφος ουρεί στην αρχή σχεδόν κάθε ώρα, καλό είναι να συνηθίσουμε το μωρό να το αλλάζουμε πέντε φορές την ημέρα στα γεύματα, για να τηρήσουμε ένα τακτικό ημερήσιο πρόγραμμα. Αν τύχη, όμως, και συγκαεί το παιδί, τότε θέλει συχνότερα άλλαγμα.

Οι κενώσεις σκουπίζονται πρώτα με μια καθαρή άκρη μιας πάνας, μετά πλένονται τα οπίσθια με χλιαρό νερό, σκουπίζονται μαλακά, καλά και πουδράρονται ελαφρά. Αν το δέρμα παρουσιάζει ερεθισμό και κοκκινίλα, χρησιμοποιούμε ειδικό λάδι αντί νερό.