Αμέθυστα καρύδας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή νηστίσιμου γλυκίσματος. Εξαιρετική συνταγή για Αμέθυστα καρύδας. Υπέροχο γλύκισμα ότι πρέπει για κέρασμα!!!

Υλικά 

Για τη ζύμη :

  • 2 ποτ. νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτ. νερού μπύρα
  • 2 πακέτα αλεύρι φαρίνα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 400γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 ποτ. νερού ψιλοκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτ. νερό
  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 2 Κ.Σ. Μέλι

Αμέθυστα καρύδας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνουμε την γέμιση σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη μαρμελάδα.
  2. Ετοιμάζουμε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από την καρύδα, και την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού. Πιέζουμε με την παλάμη σας κάθε κομμάτι ζύμης να πλατύνει και τοποθετούμε πάνω τους μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε δίνοντας σχήμα μικρής μπάλας.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή στρώνουμε εναλλακτικά λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου.
  4. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Περιχύνουμε στα κρύα γλυκάκια το ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.

Σερβίρισμα 

Σερβίρουμε όταν τελειώσουμε την διαδικασία όλη, τοποθετούμε τα μπαλάκια σε καραμελόχαρτα για να είναι πιο εμφανίσιμα.