Ανθρώπινη Ομορφιά. Καθρέπτη Καθρεπτάκι μου ποια είναι η πιο  Όμορφη; Βρες τον πρίγκηπα σου!

Όταν ένα άνθρωπο τον χαρακτηρίζουμε ως όμορφο, βασίζεται σε συνδυασμό .

εσωτερικής ομορφιάς  

-που περιλαμβάνει ψυχολογικούς, παράγοντες όπως την ευφυΐα, χάρη, κοινωνικότητα, γοητεία, ηθική ακεραιότητα, αρμονία, κομψότητα και προσωπικότητα

εξωτερικής ομορφιάς

-που περιλαμβάνει φυσικούς σωματικούς παράγοντες , όπως η υγεία, η νεότητα, η σεξουαλικότητα, η συμμετρία, η κοινοφιλία, η χροιά της επιδερμίδας του προσώπου.

Ο Αριστοτέλης πιστεύει, ότι, η εξωτερική ομορφιά ενός ανθρώπου αποτελεί το σημαντικότερο προσόν, το θεωρεί πιο πολύτιμο και από την καλύτερη συστατική επιστολή.

Ο τρόπος που μετρούμε την εξωτερική ανθρώπινη ομορφιά δεν είναι άλλος από την οργάνωση διαγωνισμού ομορφιάς. Πασαρέλα ώστε με βάση την άποψη της κοινής γνώμης να αναδειχθεί η ποιο όμορφη (Miss Kosmos Miss Ellas κ.τ.λ.).

Η ομορφιά ενός ανθρώπου που αγαπά, είναι διαφορετική από εκείνου που έχει αρνητικά συναισθήματα. Η αληθινή ομορφιά δε γνωρίζει χρώμα, φυλή ή φύλο, δεν έχει ταμπέλες.

Είναι δύσκολο να μετρήσουμε την εσωτερική ανθρώπινη ομορφιά. Οι κριτικοί των διαφόρων καλλιστείων και διαγωνισμών ομορφιάς υποστηρίζουνε ότι την μετράνε στην λήψη της αποφάσεως  τους.

Ένα χαρακτηριστικό των όμορφων γυναικών είναι η αναλογία μέσης με γοφό, waist to hip ratio (WHR) που είναι περίπου 0,70.

Η αναλογία μέσης – γοφού πάντα θεωρείτε ένα κύριο χαρακτηριστικό της φυσικής έλξης που αποπνέουν η γυναίκες.

Ανθρώπινη Ομορφιά. Ακολούθα την σελίδα του aboutwoman στο facebook