Αρνάκι με αρακά και κολοκυθάκια αβγολέμονο. Μαγειρέψετε το αρνάκι στην κατσαρόλα και σερβίρετε σε ένα λευκό πιάτο. Τα χρώματα της άνοιξης στο πιάτο σας ….

Αρνάκι με αρακά και κολοκυθάκια αβγολέμονο

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο αρακά καθαρισμένο
  • 1.200γρ. αρνάκι (χεράκι ή μπούτι) σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 600γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και θωρακίζεται τα κομμάτια του αρνιού και από τις δύο πλευρές.
  2. Βγάζετε το αρνάκι σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι ρίχνετε και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν ή να γυαλίσουν.
  3. Επανατοποθετείστε τα κομμάτια κρέατος του αρνιού  στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
  4. Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε νερό καλύπτοντας τα κομμάτια κρέατος του αρνιού.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.
  6. Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζεται ελαφρώς τα κολοκυθάκια, γυρίζοντάς τα να πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Τοποθετείτε τον αρακά στην κατσαρόλα, και προσθέτετε λίγο καυτό νερό, αλατοπίπερο και όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση.
  8. Τέλος ρίχνετε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι του τηγανιού, το ξύσμα των λεμονιών, τον περισσότερο άνηθο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας, τα κολοκυθάκια και ο αρακάς.

Αυγολέμονο

  1. Με λίγο ζουμί από το μαγειρεμένο φαγητό ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά στο μπλέντερ να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και χτυπάτε λίγο ακόμα. Παίρνετε από την κατσαρόλα το ζουμί με μια κουτάλα και το χτυπάτε μαζί με το αβγολέμονο.
  2. Περιχύνετε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο.