Άσκηση και εγκυμοσύνη. Όταν ξεκινάει η εγκυμοσύνη για μια γυναίκα αυτή συνήθως διαπιστώνει ότι πρέπει να κόψει αρκετές από τις συνήθειες της, διότι μπορεί να κινδυνεύσει το μωρό. Τι  μπορεί να κάνει όμως με τη γυμναστική;

Πριν από μερικά χρόνια λοιπόν δεν μπορούσε να περάσει καν απ΄ το μυαλό μας ότι μια γυναίκα που είναι έγκυος μπορεί να κάνει γυμναστική. Σύμφωνα όμως με νέες έρευνες πολλοί γιατροί συνιστούν στη γυναίκα να ασκείται συστηματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί αυτό είναι κάτι που θα την κάνει να παραμείνει υγιής και να φέρει στον κόσμο ένα δυνατό και γέρο μωρό .

Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για μια έγκυο. Πολλοί γιατροί λοιπόν προτείνουν ισομετρικές ασκήσεις όπως το κολύμπι ,τρέξιμο και κάθε μορφή αερόβιας άσκησης σε μέτρια ένταση το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο και έντονο περπάτημα για το τρίτο και κρίσιμο τρίμηνο .

Σύμφωνα όμως και με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 2005 αποδείχτηκε πως η άσκηση σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία για το έμβρυο. Πιο συγκεκριμένα οι Γάλλοι επιστήμονες υποστήριξαν πως οι εγκυμονούσες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουν τον οργανισμό να φορτσάρει ανεβάζοντας σφυγμούς και αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει  αποβολή . Από την άλλη σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της κύησης απαγορεύονται οι ασκήσεις με βάρη και οι πολλοί κοιλιακοί.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να κατανοήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο καλό είναι να γίνουν όλα αυτά με την επίβλεψη του εκάστοτε γιατρού που θα παρακολουθεί την πορεία της καθ’ όλη  τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.