Baba Ganoush η πιο διάσημη Λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου. Συνόδεψε τη με αραβικές πίτες και δοκίμασε την απόλυτη γεύση …

Υλικά

3-4 μελιτζάνες φλάσκες

2 κ.σ ταχίνι

3 κ.σ ξίδι

1 λεμόνι

2-3 σκ. σκόρδο

λίγη σκόνη τσίλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο

αλάτι

ρόδι καθαρισμένο

πίτες αραβικές για το σερβίρισμα

baba ganoush

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

Τρυπούμε με πιρούνι τις μελιτζάνες ολόγυρα (τις καπνίζουμε πρώτα σε φωτιά εάν θέλουμε) βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε τις μέχρι να μαλακώσουν καλά περίπου για 30′.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με πιρούνι τις λιώνουμε ή μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε την baba ganoush δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγη σκόνη τσίλι και σπόρους ρόδι, καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνοδεύουμε με ψητές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα και ψημένες να τραγανίσουν.