Η ταινία “Barbie” φαίνεται να είναι ένα διασκεδαστικό και συνάμα διδακτικό φιλμ, που προωθεί μηνύματα για την ισότητα των φύλων και την αποδοχή του εαυτού μας.

Η Μάργκο Ρόμπι αναλαμβάνει τον ρόλο της Barbie, που αναγκάζεται να αναζητήσει την πραγματική της ταυτότητα εκτός της φανταστικής Barbieland, έναν κόσμο όπου οι γυναίκες κυριαρχούν.

Μέσα από αυτό το ταξίδι στον πραγματικό κόσμο, η ταινία αναδεικνύει τον αγώνα των γυναικών να βρουν τη φωνή τους και να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα της κοινωνίας.

Η προσπάθεια της Barbie να βρει το κορίτσι που παίζει μαζί της, φαίνεται να αποτελεί ένα σύμβολο για την αναζήτηση της αυθεντικότητας και την αποδοχή του εαυτού μας.

Επιπλέον, η ταινία φαίνεται να εξυμνεί το “Girl’s Power” και να ανατρέπει τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την Barbie, παρουσιάζοντάς την ως πρωτοπόρο και δυναμικό μοντέλο για τις νέες γενιές.

Συνολικά, η “Barbie” φαίνεται να προσφέρει μια διασκεδαστική και πρωτότυπη ιστορία, που προωθεί σημαντικά μηνύματα για την ισότητα των φύλων, την αυθεντικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας, ενώ παράλληλα ανατρέπει τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την κούκλα Barbie.

Barbie

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ

Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Ράιαν Γκόσλινγκ

Η γνωστή  Barbie αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Barbieland, επειδή δεν είναι αρκετά τέλεια. Έτσι, ξεκινά μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Το πιο πολυαναμενόμενο blockbuster του καλοκαιριού έρχεται με φεμινιστική διάθεση, ανατρέποντας τα στερεότυπα.