Αυτή είναι μια συνταγή για τον φτιαγμένο με αγάπη και γεμάτο απολαύσεις “Τάρτα Καραμέλας και Σοκολάτας”. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, θα μπορέσετε να την ετοιμάσετε:

“Τάρτα Καραμέλας και Σοκολάτας”

Υλικά:

Για την Pate sucre Vanilla:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ βούτυρο
  • 260 γρ ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ αυγό
  • 1 stick βανίλιας Μαδαγασκάρης

Για την γέμιση καραμέλας:

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ βούτυρο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές νερό

Για την γέμιση γκανάζ σοκολάτας:

  • 360 γρ σοκολάτα
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Προετοιμασία Pate sucre Vanilla: Σε ένα μπολ, ζυμώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τα αυγά σε δύο δόσεις και μετά προσθέστε το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
  2. Ψήσιμο Pate sucre Vanilla: Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί, ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόψτε τη σε στρογγυλό σχήμα με κουπ-πατ. Το μέγεθος πρέπει να είναι ανάλογο με τις αλουμινένιες φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, πάρτε τα κομμάτια ζύμης και τοποθετήστε τα σε μικρές αλουμινένιες φόρμες, κάνοντας κυκλικές περιστρεφόμενες κινήσεις για να τις απλώσετε ομοιόμορφα. Ψήστε τις φόρμες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  3. Προετοιμασία και προσθήκη γέμισης καραμέλας: Ζεστάνετε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και αφήστε τη να λιώσει και να πάρει χρυσαφή χρώμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Στη συνέχεια, επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τυχόν κομμάτια ζάχαρης. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα και να γίνει καραμέλα. Ρίξτε την ρευστή καραμέλα πάνω από τον πάτο των ταρτών που έχουν κρυώσει καλά και βάλτε τις πάλι στο ψυγείο να κρυώσουν.
  4. Προετοιμασία και προσθήκη γέμισης γκανάζ σοκολάτας: Τεμαχίστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε την στη σοκολάτα σε δύο-τρεις δόσεις. Ανακατέψτε απαλά με μια μαριζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε τα υπόλοιπα μέρη της κρέμας γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη, λεία και γυαλιστερή γκανάζ. Ρίξτε τη γκανάζ πάνω από την καραμέλα που έχετε προσθέσει στις τάρτες και ξανά βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Όταν η τάρτα κρυώσει και η γκανάζ σταθεροποιηθεί, μπορείτε να την απολαύσετε και να τη μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Καλή απόλαυση!