Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Εξαιρετική συνταγή όλα τα μικρά μυστικά για ζουμερό, νόστιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι που θα λατρέψετε. Πανεύκολο και πολύ νόστιμο.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί χυμός)
- 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάν άσπρο ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια. Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι για 1/2 ώρα τουλάχιστον για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Μόλις το χταπόδι μαλακώσει σχεδόν να είναι σχεδόν έτοιμο ελέγχουμε στην κατσαρόλα αν υπάρχει αρκετό ζουμί και αναλόγως το συμπληρώνουμε και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.